De Audi Q8.

Het nieuwe gezicht van de Audi Q-familie ontdek je bij Heron Auto.

De nieuwe Audi Q8 biedt alles, waar Audi bekend om staat: een expressief design, toonaangevende techniek en de kunst om ook de meest veeleisende mensen tevreden te stellen. Zijn sportieve uiterlijk borduurt voort op de lijnen van de oer-quattro en verwijst met de nieuwe octagonale Singleframe-grille tevens naar de toekomst. Deze vijfdeurs SUV-coupť is een lounge op wielen, met een ruim, luxueus en in hoge mate gedigitaliseerd interieur. De supermoderne bedieningsstructuur inclusief MMI touch response en spraaksturing evenals de hightech navigatie springen in het oog. Het onderstel en de aandrijflijn zorgen voor een koersvaste en wendbare auto, die ook uit de voeten kan waar het asfalt ophoudt.

De Q8 staat nu in onze showroom. Wilt u meer informatie of een proefrit maken? 

Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Contact opnemen
Proefrijden
 

Een nieuwe uitstraling: het exterieurdesign

Met zijn imposante achthoekige Singleframe toont de Audi Q8 het nieuwe gezicht van de Q-familie. Deze krachtig ogende grille staat rechtop. In combinatie met de voorspoiler en de grote, duidelijk aanwezige luchtinlaatvlakken geeft de nieuwe grille de Q8 een zelfverzekerd gezicht. De elegant dalende daklijn gaat over in een vlakliggende achterklep. De achterstijlen steunen op de quattro-verbredingen in de spatborden, die op hun beurt ruimte bieden aan grote wielmaten. De grootste wielen meten maar liefst 22 inch. De doorlopende strook verlichting van de achterlichten heeft een black panel look. 
 

 

Een sportieve rijbeleving:
de rijdynamiek

De Audi Q8 rijdt sportief, dynamisch en efficiŽnt. Zijn puur mechanisch werkend midden-differentieel stuurt de aandrijfkracht standaard voor 40% naar voren en voor 60% richting achteras. Als de situatie daarom vraagt, verandert deze verdeling ten gunste van een betere tractie. Elke Q8 heeft een progressieve besturing, wat inhoudt dat bij verder insturen de auto steeds directer reageert. Als optie is er vierwielbesturing, waarmee de achterwielen op lage snelheid maximaal vijf graden tegensturen voor een kleinere draaicirkel. Over bijzondere technologie gesproken: de Q8 is een mild hybrid, waardoor hij voor zijn formaat verrassend efficiŽnt met brandstof omgaat. 

Ambient light In het donker volgt de contourverlichting de fraaie interieurlijnen en wordt het driedimensionaal gelaserde quattro-logo boven het dashboardkastje van achteren verlicht, wat een mooi voorbeeld is van het oog voor detail bij Audi.  

 


Uitgebreide connectiviteit

De Audi Q8 heeft altijd het topinfotainmentsysteem MMI navigatie plus aan boord, inclusief toegang tot Audi connect-toepassingen via een ingebouwde 4G-router en een geÔntegreerde wifi-hotspot. Met de onlinediensten van Audi connect is het onder meer mogelijk om de navigatieroute aan te passen op basis van realtime gebeurtenissen. Met de innovatieve spraakbediening zijn diverse functies veilig en snel te activeren. De Audi Q8 is op die manier zelfs een beetje een slimme gesprekspartner.


Ambient light

In het donker volgt de contourverlichting de fraaie interieurlijnen en wordt het driedimensionaal gelaserde quattro-logo boven het dashboardkastje van achteren verlicht, wat een mooi voorbeeld is van het oog voor detail bij Audi.
 

 


Tradities en innovaties

Nog een laatste blik op de achterkant van de nieuwe Audi Q8. Dit beeld bevestigt wat u bij de eerste kennismaking al zag: deze SUV-coupť heeft decente lijnen en strakke vlakken, waardoor hij zich niet aan zijn omgeving opdringt. Zijn expressieve design bevat kenmerken van de allereerste Audi quattro. De Audi Q8 oogt premium en dynamisch.


Meer Audi Q8 nieuws.


De Audi Q8 in de media

Lees wat er in de media geschreven wordt over de nieuwe Audi Q8.

Audi Q8 - Rij-impressie // Autoweek


1 juni 2018: "Het klopt allemaal; het geeft het idee van overmacht en dat is precies wat je met deze auto verwacht." Bekijk hier de video.

Audi Q8 is 's werelds eerste 'digitale' SUV // AD


23 juni 2018: " De Q8, het nieuwste topmodel in de SUV-reeks van Audi, is in vele opzichten bijzonder." Lees hier de volledige review.

Review: Audi Q8 (2018) // Autovisie


20 juni 2018: “Meteen vanaf de eerste bocht voelt de Q8 als een heel wendbare auto.” Bekijk hier de video.