Banden voor uw Audi

Het zijn de banden die de voorsprong door techniek letterlijk op de weg overbrengen. Om dat zo comfortabel en veilig mogelijk te doen, monteert Audi alleen banden die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Daarmee kunt u met een goed gevoel de weg op. Waarom dat zo is, leest u hieronder. Bovendien vindt u op deze pagina's achtergrondinformatie en handige tips over autobanden. Wij wensen u alvast een goede en veilige reis!


Bandenwissel of controle?


Wilt u uw banden wisselen, laten controleren of vervangen? Maak dan gemakkelijk online een werkplaatsafspraak bij een van onze vestigingen.   Plan uw afspraak


Kwaliteit

De banden waarmee uw nieuwe Audi wordt geleverd of die de Audi dealer ter vervanging monteert, zijn uitstekend opgewassen tegen alle uitdagingen die ze onderweg tegenkomen. Ze zijn namelijk van de modernste materialen gemaakt en speciaal afgestemd op het betreffende model Audi. De lat ligt beduidend hoger dan de wetgever voorschrijft. Het rubber is getest op rolweerstand, de invloed op de rijdynamiek en handling, prestaties op hoge snelheid, waterafvoer, winterbestendigheid en vormvastheid. Inderdaad een lange lijst met criteria. Behalve de bandenfabrikant zelf testen ook de Audi engineers banden om te beoordelen of ze geschikt zijn voor montage onder een Audi.
 


Testcriteria

Audi schrijft kwaliteit het liefst met hoofdletters. Dat is extra belangrijk als het om zaken gaat die rechtstreeks met de veiligheid te maken hebben, zoals autobanden. Daarom let Audi erop dat de banden onder meer getest zijn op deze criteria:

  • zeer hoge snelheden, zoals die op de Duitse snelweg mogelijk zijn
  • noodstops op een droge weg
  • duurzaamheid gedurende 40.000 km
  • optimale rondheid en afrolkwaliteit
  • samenhang tussen de bandspecificaties en het model Audi
 


Video bandenservice:

Het verschil tussen winter en zomerbanden


In de winter verwisselen veel mensen de banden van hun auto voor speciale winterbanden. Met deze winterbanden kunt u op gladde wegen beter remmen. Goed voor de veiligheid op de weg dus. In landen als Duitsland en Oostenrijk zijn winterbanden in de winter zelfs verplicht. Maar hoe werken die winterbanden eigenlijk? En kun je ook in de zomer met winterbanden de weg op?

Als het kouder wordt dan wordt rubber harder. De gewone autoband heeft bij een koude wintertemperatuur daardoor minder goed grip op de weg. Het rubber van winterbanden is zachter. Bij lage temperaturen remt een auto daarom beter op winterbanden.

Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden. Ook dat geeft meer grip op gladde wegen. Een winterband is dus niet alleen met sneeuw en ijs veiliger dan gewone zomerbanden. Ook als het koud is remt de winterband beter.

Winterbanden zijn in de winter dus een stuk veiliger op de weg. Kunt u dan niet het hele jaar op winterbanden rijden? Het antwoord is nee. In de zomer heeft u met winterbanden juist een langere remweg dan met gewone zomerbanden. Het rubber van de winterband wordt in de warme zomer te zacht om goed te kunnen remmen. Bovendien is het profiel van de winterbanden ontworpen voor natte of besneeuwde wegen. Op droge, warme wegen remmen zomerbanden het beste.

Vraag direct een offerte aan, of kom langs in een van onze vestigingen voor een persoonlijk advies. 

  Download de Audi Service Prijslijst