Bandenservice


Kopen, wisselen of vervangen: Heron Auto helpt u ook als het glad wordt!


De dagen worden korter, de avond valt eerder in en vanwege regen, sneeuw en ijzel worden de wegen gladder. Genoeg redenen om goede winterbanden onder uw bedrijfswagen te hebben. Want veiligheid gaat altijd boven alles. En omdat dit één van de continue prioriteiten van Volkswagen Bedrijfswagens is, helpen wij u graag om zo veilig mogelijk op de weg te blijven. Wilt u nieuwe winterbanden kopen? Of juist advies over het wisselen? U kunt altijd terecht bij één van onze experts. Door deze tips maar ook op de werkplaats maken we u graag wegwijs in de wereld van de winterbanden. Zo houden we het voor iedereen veilig.

Goede banden essentieel voor uw veiligheid.

Uitgedroogde winterbanden kunnen leiden tot een klapband en banden met een sterk verminderd profiel slippen sneller. Als de bandenspanning te laag is, verbruikt u meer brandstof en rijdt u dus minder zuinig. Zorg daarom dat uw banden in orde zijn.


Gratis Bandencheck.

Voor uw veiligheid controleert uw Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij onderhoud kosteloos uw winterbanden op spanning, profiel en beschadigingen. Mocht het nodig zijn, dan worden uw banden gerepareerd of vervangen.


Bandenhotel.

Kiest u voor winterbanden, maar weet u niet waar u de zomerbanden buiten het seizoen moet opslaan? Het ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Zodra het weer tijd is voor zomerbanden, zorgt uw Volkswagen Bedrijfswagens dealer voor een snelle bandenwissel.


  Download de VW Bedrijfswagens Prijslijst  Het tijdig wisselen van zomerbanden naar winterbanden is zeer aan te raden. Ten eerste houdt u de kwaliteit van beide type autobanden optimaal, doordat u ze gebruikt in de seizoenen waar ze voor bedoeld zijn. Ten tweede, en dit is het belangrijkste: uw veiligheid op de weg is met winterbanden een stuk groter. Winterbanden hebben een dieper profiel, waarmee regenwater sneller wordt afgevoerd en uw grip op het asfalt vergroot wordt. Het tijdig verwisselen is dus van groot belang.


Regelgeving over winterbanden.


In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, in een groot deel van Europa echter wel. Onderstaande tabel geeft meer informatie over verplichting per land. Voor uw veiligheid raadt Volkswagen Bedrijfswagens u aan om bij winterse omstandigheden altijd gebruik te maken van winterbanden.

Geen verplichting:
 1. Andorra
 2. Belgie
 3. Bulgarije
 4. Denemarken
 5. Griekenland
 6. Groot-Brittannie
 7. Hongarije
 8. Ierland
 9. Nederland
 10. Oekraine
 11. Polen
 12. Portugal
Verplicht:
 1. Albanie
 2. Bosnie-Herzegovina
 3. Duitsland
 4. Estland
 5. Finland
 6. Ijsland
 7. Kroatie
 8. Letland
 9. Litouwen
 10. Luxemburg
 11. Macedonie
 12. Moldavie
 13. Montenegro
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Roemenie
 17. Servie
 18. Slovenie
 19. Tsjechie
 20. Turkije
 21. Wit-Rusland
 22. Zweden
Verplicht per bord:
 • Frankrijk
 • Italie
 • Spanje
 • Zwitserland


Tips voor veiliger en zuiniger rijden.

De juiste bandenspanning.
Door een ideale bandenspanning kunt u jaarlijks zo'n €100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWB) Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet uw reservewiel niet.
Controleer zelf om de vier weken uw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heeft u een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht u hoge snelheden? Controleer de spanning van uw autobanden dan nog eens extra.


Juiste profieldiepte, betere grip. Ons advies: minimaal 4 mm.
Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet u dus uw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor uw veiligheid en die van uw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 4 mm en minder te vervangen.

 

Bekijk de service video van Volkswagen Bedrijfswagens.


De banden zijn de basis voor de rijprestaties en veiligheid van uw Volkswagen bedrijfswagen. In deze video geven we bandentips.