Informatie voor zakelijke rijders.


In de wereld van het zakelijk autorijden gebeurt veel. Van nieuwe wetgevingen tot elektrisch rijden, er lijkt elke dag wel weer nieuws te zijn. Wij begrijpen dat u dit niet allemaal bij kunt houden. Daarom zetten wij graag de belangrijkste informatie voor u op een rij. Van NEDC naar WLTP.

Via businessmobility.nl.

De komst van de WLTP kan van invloed zijn op het autobeleid. In deze brochure vindt u alle informatie over de aanstaande verandering en het effect dat dit kan hebben op uw wagenpark. 

 Download de informatiebrochure.
BPM tarieven 2018

via de raivereniging.nl

De informatiepagina van de Rai Vereniging bevat een overzicht van de CO2-grenswaarden voor de bepaling van de BPM voor benzine- en dieselauto’s en het bijbehorende tarief in 2018.


 

Waarom elektrisch rijden? 

via www.vzr.nl


De overheid stimuleert het rijden in een elektrische auto op diverse manieren. De lage bijtelling en subsidieregelingen op de aanschafkosten hebben elektrisch rijden steeds populairder gemaakt voor zakelijk gebruik. De overheid heeft zelfs aangegeven dat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto's nieuw verkocht mogen worden. De overheid heeft nog niet aangegeven welke extra maatregelen er genomen worden richting de andere milieubelastende sectoren zoals o.a. vliegtuigen, schepen, industrie, landbouw. 

 Verder lezen

 

Hoeveel kost de leaseauto de berijder privé? 

via businessmobility.nl

Het privégebruik van de auto van de zaak wordt door de Belastingdienst gezien als ‘loon in natura’. Dat wordt volgens een vast percentage berekend: het autokostenforfait. In de praktijk beter bekend als ‘bijtelling’. Voor bijna alle auto’s met een kenteken vanaf 2017 is dat standaard 22%. Alleen voor volledig elektrische auto’s geldt in 2018 een bijtelling van 4%.

Bijtellingskorting
Op auto’s met een kenteken van voor 2017 kan nog een bijtellingskorting van toepassing zijn. Die eerder al toegekende bijtellingskortingen blijven in principe gelden voor een periode van 60 maanden (vijf jaar) na de eerste tenaamstelling van het kenteken.

 Verder lezenBPM voor bestelauto's.

via de raivereniging.nl

Bestelwagens en van personenauto’s afgeleide bestelwagens zijn onder voorwaarden vrijgesteld van BPM. Deze eisen moeten voorkomen dat particulieren dergelijke voertuigen aanschaffen en gebruiken en daarmee op eenvoudige wijze de BPM-heffing ontwijken.

 verder lezen

 
 

 

  Bekijk onze diensten: