Distributieriem en Multiriem

De distributieriem en multiriem zijn belangrijke onderdelen in je ŠKODA. Deze moeten dus goed onderhouden worden. En tijdig worden vervangen door jouw ŠKODA-dealer; Heron Auto. Maar waarom zijn de distributie- en multiriem nou zou belangrijk?


Afspraak maken?

Maak gemakkelijk en snel een afspraak voor onderhoud aan uw ŠKODA. Het team van Heron auto staat voor u klaar!
 

Afspraak maken


De distributieriem vervangen


Een versleten distributieriem kan leiden tot beschadigingen aan de motor. Het is dus belangrijk om de distributieriem tijdig te vervangen. Dit doe je natuurlijk bij Heron Auto.

   


Vervanging bij kilometrages tussen 90.000-240.000 km

De distributieriem is cruciaal voor de werking van de motor. Als hij verspringt of breekt, kan dat ernstige en vooral dure motorschade tot gevolg hebben. Daarom is vervanging volgens fabrieksvoorschrift uitermate belangrijk. Afhankelijk van het motortype dient dit te gebeuren bij kilometrages tussen 90.000-240.000 km. De distributieriem zelf is relatief goedkoop, maar de vervanging is specialistisch en arbeidsintensief. Om dubbelingen van arbeidskosten te voorkomen, wordt hierbij ook de vervanging van bijbehorende onderdelen als spanrollen aanbevolen.


Multiriem

   

Belangrijk voor jouw ŠKODA

De multiriem drijft verschillende essentiŽle systemen van jouw ŠKODA aan. Het is dus belangrijk dat jouw ŠKODA beschikt over een multiriem in topconditie. Voor tijdige en vakkundige vervanging kun je terecht bij een van onze vestigingen.


Vervang de multiriem tijdig

De multiriem of V-snaar zorgt voor aandrijving van de waterpomp, de dynamo, stuurbekrachtiging en aircopomp. Door uitdroging en/of het vertonen van scheurtjes kan hij gaan slippen, piepen of zelfs knappen. Daardoor kunnen essentiŽle systemen uitvallen. Tijdige vervanging is dus belangrijk. De vervangingsfrequentie is afhankelijk van model en motortype.


  Download de ŠKODA Service Prijslijst