Over ons

Heron Auto, uw officiŽle Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen dealer is altijd dichtbij. Met persoonlijke aandacht voor iedere klant, zowel particulier als zakelijk, streven wij naar een langdurige relatie en duurzame mobiliteit. Op iedere vestiging staat een enthousiast team van professionals klaar om u en uw auto van de beste service te voorzien. 

De merken Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen staan garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit zijn kernwaarden die, samen met klantentevredenheid, bij Heron Auto dagelijks worden nagestreefd.

 

Service
Heron Auto adviseert u graag over het onderhoudsschema van Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen zodat u onnodige reparatiekosten voorkomt aan uw auto. Heron Auto gebruikt originele onderdelen en u wordt vooraf geÔnformeerd over de kosten van de eventuele reparatie. We willen graag dat u uiterst tevreden bent! 

Business Center
Zoals u weet, worden er hoge eisen gesteld aan het zakenleven. Vooruitgang is belangrijk voor uw bedrijfsresultaat. Ons team van vakbekwame collega's kan u adviseren bij de juiste keuze van uw (bedrijfs-)auto, of het nu om aanschaf of lease gaat.  

Elk bedrijf heeft een andere vervoersbehoefte en wij zoeken naar de meest passende oplossing. Ook kunnen we u ondersteunen bij het beheren van uw wagenpark. Voor vragen over financiering, leasing en fiscale aspecten kunt u contact met ons opnemen. Een team van adviseurs staat voor u klaar! 

Occasions
Een occasion met de zekerheid van een nieuwe auto: standaard 2 jaar garantie.

Heron Auto en Stern

Heron Auto is onderdeel van de Stern Groep. Stern is een van de grootste automotiveconcerns in Nederland en marktleider op het gebied van automobiliteit. Stern is beursgenoteerd, financieel sterk en realiseert met ruim 2.200 medewerkers een omzet van meer dan € 1.000 miljoen op jaarbasis.

Stern vertegenwoordigt met Dealergroep Stern 21 toonaangevende automerken en is daarnaast in toenemende mate actief op het gebied van financiŽle en andere mobiliteitsdiensten. Stern beschikt nagenoeg over landelijke dekking in Nederland met een focus op de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Groningen en Drenthe. Stern stelt zich tot doel de meest gewaardeerde en aanbevolen mobiliteitspartner van Nederland te worden.  Meer informatie. 


Duurzaamheid

 

                                         

Heron Auto officieel Erkend Duurzaam PLUS
Heron Auto is een officieel Erkend Duurzaam PLUS autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is uitgereikt door Bovag en is het bewijs dat Heron Auto in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam PLUS concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag hebben Rob Visser (directeur) en Hans Bulte (kwaliteitsmanager) van Heron Auto een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Heron Auto zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Heron Auto zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van lokale sportverenigingen en projecten als Pink Ribbon.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Heron Auto staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Volkswagen en Audi. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen."

Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is onderdeel van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA en wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.  


Volkswagen duurzaamheid

Volkswagen 'Think Blue' fietsen

In het kader van vitaliteit en om de duurzame gedachte voort te zetten staan er op alle zeven vestigingen van Heron Auto de 'Think Blue' leenfietsen. Deze fietsen worden uitgeleend aan onze klanten bij een werkplaatsbezoek.

De 'Think Blue' leenfietsen zijn, behalve in Koog a/d Zaan en Amsterdam, ook als elektrische uitvoering beschikbaar.

Audi duurzaamheid

Een lange traditie van milieuzorg. Audi stelt zich nadrukkelijk ten doel elke klant een plezierige rijbeleving en een duurzame vorm van mobiliteit te bieden. Onze resultaten spreken voor zich: sportiviteit, emotievol design, kwaliteit en milieubewustzijn komen alle herkenbaar tot uiting in het merk met de vier ringen.

CO2-reductie als een maatschappelijke verantwoordelijkheid
'Voorsprong door techniek' is een belofte. Dat geldt met name voor het onderwerp van de CO2-uitstoot. Daarom hanteert Audi een allesomvattende klimaatstrategie die betrekking heeft op alle geledingen binnen het bedrijf. Het tekent de blijvende loyaliteit van de fabrikant ten aanzien van het maatschappelijk leven en de zorg voor het milieu en maakt om die reden integraal onderdeel uit van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijf.
De productie vindt plaats op basis van een modulair efficiencysysteem. In deze holistische benadering wordt rekening gehouden met alle CO2-gerelateerde factoren, zoals motor- en aandrijflijnconcepten, aerodynamica, carrosserietechnologie en elektronische hulpsystemen.

Audi milieurapportages
Uit de milieurapportages blijkt dat AUDI AG op elke productielocatie voortdurend nieuwe stappen zet om het milieu te beschermen. De rapportages gaan vooral over afvalmanagement, emissie- en waterprotectie, energie en milieuprogramma's.

SEAT duurzaamheid

De SEAT Mii 1.0 EcoFuel is volgens de ANWB en Stichting Natuur &Milieu de zuinigste aardgas-/groengasauto van Nederland. Dat blijkt uit de Top10 van zuinigste CNG-auto’s die de twee partijen recent voor het eerst presenteerden.

De ANWB en Stichting Natuur & Milieu publiceren jaarlijks de Top10 van zuinigste benzine- en dieselauto’s. Dit jaar zijn daar voor het eerst ook de categorieŽn ‘Top10 Elektrisch’ en de ‘Top10 CNG’ aan toegevoegd. In die laatste klasse werd de SEAT Mii EcoFuel uitgeroepen tot de zuinigste aardgasauto van ons land, samen met zijn zustermodellen ŠKODA Citigo en Volkswagen Up!.

De SEAT Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive is voorzien van een 50 kW (68 pk) sterke 1.0 EcoFuel-motor die op aardgas (CNG) loopt. Gemiddeld noteert deze Mii-uitvoering een brandstofverbruik van 4,4 m3 aardgas op 100 km en een CO2-uitstoot van 79 g/km. Waarden die deze Mii-variant een energielabel A bezorgen.
De ANWB en Stichting Natuur & Milieu zijn overigens niet de enige gerenommeerde instanties die overtuigd zijn van de zuinige prestaties van de Mii EcoFuel. Met een 9,8 als eindcijfer was de SEAT Mii afgelopen jaar ook al de best scorende auto ooit in de EcoTest van de Consumentenbond.

ŠKODA duurzaamheid

Het echt groene alternatief! Rijden op het steeds populairder wordende aardgas c.q. CNG (Compressed Natural Gas) betekent: rijden in een zťťr milieuvriendelijke en zuinige auto. Daarom heeft ŠKODA de Citigo CNG Greentech, zowel als 3- en 5-deurs uitvoering.

Milieuvriendelijk en brandstofbesparing
ŠKODA-rijders kiezen regelmatig bewust voor onze milieuvriendelijke auto’s, die voorzien zijn van energielabels en (steeds vaker) zuinige motoren. Omdat we vandaag al naar morgen moeten kijken. Jouw rijervaring zo plezierig ťn duurzaam mogelijk maken, daar werken wij aan. Iedere dag.

Altijd duurzaam rijplezier
Ons milieu kan op vele manieren gespaard worden. ŠKODA’s verantwoordelijkheid strekt zich daarom uit naar diverse terreinen:
• Onderzoek naar nieuwe technologieŽn
• Specifieke aandacht voor brandstofbesparing
• Toepassen van schone productietechnieken
• Duurzaam dagelijks gebruik van producten
• Vermindering afval bij productie en recycling
• Investering in experimentele aandrijftechnieken
• Investering in alternatieve brandstoffen

Het is een greep uit onze aandachtspunten om de levenscyclus van onze auto’s zo duurzaam en efficiŽnt mogelijk in te richten. Plezierig rijden en tegelijkertijd milieubewust zijn, nu en in de toekomst? Het kan met groene, zuinige auto's van ŠKODA.

Zuinige motoren, minder CO2
Ons groene antwoord heeft specifiek vorm gekregen in onze (betaalbare) high-tech Greenline-modellen. Optimale duurzaamheid, zonder compromissen. Ervaar onder meer efficiŽnter brandstofverbruik door een intelligent start/stop-systeem, met als gevolg een CO2-zuinige personenauto. Ondertussen geniet je van betrouwbaar design dat iedere dag weer verrast.

 

Historie

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens. Deze topmerken vormen de pijlers van Heron Auto, een bundeling van negen Noordhollandse autobedrijven die samen beschikken over ruim 100 jaar ervaring in de autobranche. Heron Auto, denkt met de kennis van het verleden, continu in de toekomst.

Heron Auto is onderdeel van de Stern Groep, een professionele automotive organisatie. In combinatie met de andere Stern bedrijven kan Heron Auto u nog meer diensten aanbieden op het gebied van automobiliteit, zoals voordelig vervangend vervoer, financieringen, leasing en schadeherstel ('Diensten').

Lange historie
De basis van het bedrijf werd gelegd in 1946, toen het familiebedrijf Beemsterboer, gevestigd in Hoorn en Enkhuizen, startte met de verkoop en onderhoud van Volkswagen en Audi. Met dezelfde merken ging acht jaar later, 1954, een ander familiebedrijf Joh. de Vries in Purmerend en Volendam van start.


Beemsterboer

In 1997 werden de twee bedrijven onderdeel van de beursgenoteerde Athlon Groep, in combinatie met SympaLease en SympaRent. In 2001 nam de Stern Groep de vier vestigingen over en bracht deze in januari 2005 onder ťťn noemer: Heron Autobedrijven, gevestigd in Enkhuizen, Volendam, Purmerend en Hoorn. In 2008 werd de naam 'Heron Autobedrijven' veranderd in Heron Auto, dat in het Engels 'reiger' betekent. Zo kregen we net als de andere Stern bedrijven een vogelnaam met vijf letters.

In mei 2008 breidde Heron Auto haar vestigingennetwerk uit met de bedrijven Pouw Zaanstad en De Vries & Van Slooten. Door de overname van deze bedrijven werd verdere invulling gegeven aan de groei van de activiteiten van Heron Auto. Beide bedrijven zijn toen onder de naam ‘Heron Auto’ verder gegaan en in juli 2009 verhuisden zij naar grotere en meer geschikte panden in Amsterdam-Noord en Koog aan de Zaan.   

In maart 2013 nam Heron Auto SEAT dealer Autobedrijf De Dreu in Enkhuizen en Zwaag over. In april kwam daar Volkswagen dealer Theo Rood in Opmeer bij. Ook deze bedrijven gingen onder de naam ‘Heron Auto’ verder. De Dreu in Zwaag verhuisde van De Factorij naar De Marowijne, waar Heron Auto reeds gevestigd is met de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens en Audi Service. Daar is het merk SEAT aan toegevoegd. In september 2014 verhuisde de vestiging in Opmeer naar Heron Auto Zwaag. Op 26 mei 2015 verhuisde onze vestiging in Volendam van de Julianaweg naar de Chr. van Abkoudestraat 2.

Op vrijdag 11 juli 2015 nam Heron Auto ŠKODA dealer Lakeman in Purmerend over en in januari 2017 ŠKODA dealer Schipper in Zwaag. Het is altijd een grote wens van Heron Auto geweest om het merk ŠKODA toe te voegen aan het productportfolio. Door de overnames geeft Heron Auto verdere invulling aan de groei van haar activiteiten, zowel voor de particuliere als zakelijke markt.

Heden
Vandaag de dag heeft Heron Auto zich in de autobranche ontwikkeld tot een begrip in mobiliteit voor Noord-Holland. Kernfactoren voor succes zijn: een zeer breed pakket aan diensten en het vermogen om klantwensen te vertalen naar marktoplossingen. In de dienstverlening hechten we grote waarde aan het persoonlijk contact met onze relaties. Klanttevredenheid heeft bij ons hoogste prioriteit. Bij ons mag u het allerbeste verwachten. 

 

 

Algemene informatie
Iban nummer: NL26VOWA0475151763    Let op is gewijzigd!
Bic: VOWANL21   Let op is gewijzigd!
Kvk Alkmaar: 36013578
BTW nummer: NL006980879B01
Postadres: Postbus 242, 1440 AE Purmerend
Telefoonnummer algemeen: 088 292 51 00
Telefoonnummer werkplaatsplanning: 088 292 54 00