Over ons

Heron Auto, uw officiŽle Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen dealer is altijd dichtbij. Met persoonlijke aandacht voor iedere klant, zowel particulier als zakelijk, streven wij naar een langdurige relatie en duurzame mobiliteit. Op iedere vestiging staat een enthousiast team van professionals klaar om u en uw auto van de beste service te voorzien.

De merken Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen staan garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit zijn kernwaarden die, samen met klantentevredenheid, bij Heron Auto dagelijks worden nagestreefd.

Service
Heron Auto adviseert u graag over het onderhoudsschema van Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen zodat u onnodige reparatiekosten voorkomt aan uw auto. Heron Auto gebruikt originele onderdelen en u wordt vooraf geÔnformeerd over de kosten van de eventuele reparatie. We willen graag dat u uiterst tevreden bent!

 

Business Center
Zoals u weet, worden er hoge eisen gesteld aan het zakenleven. Vooruitgang is belangrijk voor uw bedrijfsresultaat. Ons team van vakbekwame collega's kan u adviseren bij de juiste keuze van uw (bedrijfs-)auto, of het nu om aanschaf of lease gaat.  

Elk bedrijf heeft een andere vervoersbehoefte en wij zoeken naar de meest passende oplossing. Ook kunnen we u ondersteunen bij het beheren van uw wagenpark. Voor vragen over financiering, leasing en fiscale aspecten kunt u contact met ons opnemen. Een team van adviseurs staat voor u klaar! 

Occasions
Een occasion met de zekerheid van een nieuwe auto: standaard 2 jaar garantie.

 

Heron Auto en Stern

Heron Auto is onderdeel van de Stern Groep. Stern is een van de grootste automotiveconcerns in Nederland en marktleider op het gebied van automobiliteit. Stern is beursgenoteerd, financieel sterk en realiseert met ruim 2.200 medewerkers een omzet van meer dan € 1.000 miljoen op jaarbasis.

Stern vertegenwoordigt met Dealergroep Stern 21 toonaangevende automerken en is daarnaast in toenemende mate actief op het gebied van financiŽle en andere mobiliteitsdiensten. Stern beschikt nagenoeg over landelijke dekking in Nederland met een focus op de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Groningen en Drenthe. Stern stelt zich tot doel de meest gewaardeerde en aanbevolen mobiliteitspartner van Nederland te worden.  Meer informatie. 

Duurzaamheid 

                                         

Heron Auto officieel Erkend Duurzaam PLUS
Heron Auto is een officieel Erkend Duurzaam PLUS autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is uitgereikt door Bovag en is het bewijs dat Heron Auto in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam PLUS concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag hebben Rob Visser (directeur) en Hans Bulte (kwaliteitsmanager) van Heron Auto een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Heron Auto zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Heron Auto zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van lokale sportverenigingen en projecten als Pink Ribbon.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Heron Auto staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Volkswagen en Audi. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen."

Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is onderdeel van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG en STIBA en wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.  


Volkswagen duurzaamheid

Volkswagen 'Think Blue' fietsen

In het kader van vitaliteit en om de duurzame gedachte voort te zetten staan er op alle zeven vestigingen van Heron Auto de 'Think Blue' leenfietsen. Deze fietsen worden uitgeleend aan onze klanten bij een werkplaatsbezoek.

De 'Think Blue' leenfietsen zijn, behalve in Koog a/d Zaan en Amsterdam, ook als elektrische uitvoering beschikbaar.

Audi duurzaamheid

Een lange traditie van milieuzorg. Audi stelt zich nadrukkelijk ten doel elke klant een plezierige rijbeleving en een duurzame vorm van mobiliteit te bieden. Onze resultaten spreken voor zich: sportiviteit, emotievol design, kwaliteit en milieubewustzijn komen alle herkenbaar tot uiting in het merk met de vier ringen.

CO2-reductie als een maatschappelijke verantwoordelijkheid
'Voorsprong door techniek' is een belofte. Dat geldt met name voor het onderwerp van de CO2-uitstoot. Daarom hanteert Audi een allesomvattende klimaatstrategie die betrekking heeft op alle geledingen binnen het bedrijf. Het tekent de blijvende loyaliteit van de fabrikant ten aanzien van het maatschappelijk leven en de zorg voor het milieu en maakt om die reden integraal onderdeel uit van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijf.
De productie vindt plaats op basis van een modulair efficiencysysteem. In deze holistische benadering wordt rekening gehouden met alle CO2-gerelateerde factoren, zoals motor- en aandrijflijnconcepten, aerodynamica, carrosserietechnologie en elektronische hulpsystemen.

Audi milieurapportages
Uit de milieurapportages blijkt dat AUDI AG op elke productielocatie voortdurend nieuwe stappen zet om het milieu te beschermen. De rapportages gaan vooral over afvalmanagement, emissie- en waterprotectie, energie en milieuprogramma's.

SEAT duurzaamheid

De SEAT Mii 1.0 EcoFuel is volgens de ANWB en Stichting Natuur &Milieu de zuinigste aardgas-/groengasauto van Nederland. Dat blijkt uit de Top10 van zuinigste CNG-auto’s die de twee partijen recent voor het eerst presenteerden.

De ANWB en Stichting Natuur & Milieu publiceren jaarlijks de Top10 van zuinigste benzine- en dieselauto’s. Dit jaar zijn daar voor het eerst ook de categorieŽn ‘Top10 Elektrisch’ en de ‘Top10 CNG’ aan toegevoegd. In die laatste klasse werd de SEAT Mii EcoFuel uitgeroepen tot de zuinigste aardgasauto van ons land, samen met zijn zustermodellen ŠKODA Citigo en Volkswagen Up!.

De SEAT Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive is voorzien van een 50 kW (68 pk) sterke 1.0 EcoFuel-motor die op aardgas (CNG) loopt. Gemiddeld noteert deze Mii-uitvoering een brandstofverbruik van 4,4 m3 aardgas op 100 km en een CO2-uitstoot van 79 g/km. Waarden die deze Mii-variant een energielabel A bezorgen.
De ANWB en Stichting Natuur & Milieu zijn overigens niet de enige gerenommeerde instanties die overtuigd zijn van de zuinige prestaties van de Mii EcoFuel. Met een 9,8 als eindcijfer was de SEAT Mii afgelopen jaar ook al de best scorende auto ooit in de EcoTest van de Consumentenbond.

ŠKODA duurzaamheid

Het echt groene alternatief! Rijden op het steeds populairder wordende aardgas c.q. CNG (Compressed Natural Gas) betekent: rijden in een zťťr milieuvriendelijke en zuinige auto. Daarom heeft ŠKODA de Citigo CNG Greentech, zowel als 3- en 5-deurs uitvoering.

Milieuvriendelijk en brandstofbesparing
ŠKODA-rijders kiezen regelmatig bewust voor onze milieuvriendelijke auto’s, die voorzien zijn van energielabels en (steeds vaker) zuinige motoren. Omdat we vandaag al naar morgen moeten kijken. Jouw rijervaring zo plezierig ťn duurzaam mogelijk maken, daar werken wij aan. Iedere dag.

Altijd duurzaam rijplezier
Ons milieu kan op vele manieren gespaard worden. ŠKODA’s verantwoordelijkheid strekt zich daarom uit naar diverse terreinen:
• Onderzoek naar nieuwe technologieŽn
• Specifieke aandacht voor brandstofbesparing
• Toepassen van schone productietechnieken
• Duurzaam dagelijks gebruik van producten
• Vermindering afval bij productie en recycling
• Investering in experimentele aandrijftechnieken
• Investering in alternatieve brandstoffen

Het is een greep uit onze aandachtspunten om de levenscyclus van onze auto’s zo duurzaam en efficiŽnt mogelijk in te richten. Plezierig rijden en tegelijkertijd milieubewust zijn, nu en in de toekomst? Het kan met groene, zuinige auto's van ŠKODA.

Zuinige motoren, minder CO2
Ons groene antwoord heeft specifiek vorm gekregen in onze (betaalbare) high-tech Greenline-modellen. Optimale duurzaamheid, zonder compromissen. Ervaar onder meer efficiŽnter brandstofverbruik door een intelligent start/stop-systeem, met als gevolg een CO2-zuinige personenauto. Ondertussen geniet je van betrouwbaar design dat iedere dag weer verrast.

 

Historie

Het jaar 2017 is voor Heron Auto heel bijzonder. Precies 70 jaar geleden werd de basis van ons bestaan gelegd door familiebedrijf Beemsterboer. Zij werden in dat jaar door importeur PON aangesteld tot Volkswagen dealer in Hoorn en Enkhuizen. Later kwam daar het merk Audi bij. In 1954 werd familiebedrijf Joh. de Vries Volkswagen dealer in Purmerend en in 1969 openden zij een tweede vestiging in Volendam. De familiebedrijven bleven niet onopgemerkt en in 2001 nam Stern Groep de autobedrijven over. Deze vestigingen gingen in 2005 verder onder de naam ‘Heron Autobedrijven’, dat in 2008 veranderde in ‘Heron Auto’.

De jaren erna werden gevuld met uitbreiding van het netwerk met nieuwe bedrijven, vonden diverse verhuizingen en verbouwingen plaats en werden de merken SEAT en ŠKODA toegevoegd aan het productenportfolio. In totaal heeft Heron Auto nu zeven vestigingen en kunnen wij met trots zeggen dat wij ťťn van de grotere autodealers in Noord-Holland zijn. Het ondernemerschap, lef en de innovatiekracht van Heron Auto in samenwerking met Stern Groep, vormen tot op de dag van vandaag de basis van ons gezamenlijke succes. Het nieuwbouwproject in Baanstee-Noord is de ‘kroon’ op onze rijke historie. Heron Auto is klaar voor de toekomst!

Tijdlijn

 • De Volkswagen Kever, die werd gebouwd van 1938 tot 2003, is een van de bekendste auto's ooit. Van de Volkswagen Kever zijn er meer dan 20 miljoen wagens geproduceerd. 
 • In 1947 zit zakenman Ben Pon aan tafel bij Volkswagen. Met potlood maakte hij een ruwe schets van een rechthoekige transportwagen. Een kleine drie jaar later start de productie van de eerste Volkswagen Transporter.
 • 1947: Familiebedrijf Beemsterboer, gevestigd in Hoorn en Enkhuizen, start met verkoop en onderhoud van Volkswagen. Later komt hier Audi bij. 
 • 1954: Familiebedrijf Joh. de Vries, gevestigd in Purmerend, start met verkoop en onderhoud van Volkswagen.
 • 1960: Verbouwing Purmerend Tramplein (nieuwe showroom en werkplaats).
 • 1968: Verhuizing Purmerend van Tramplein naar Burg. D. Kooimanweg. 
 • 1969: Tweede vestiging Joh. de Vries wordt geopend in Volendam. 
 • 1975: Joh. de Vries Purmerend en Volendam krijgen ook dealerschap van Audi. 
 • 1997: Beemsterboer wordt onderdeel van de beursgenoteerde Athlon Groep, in combinatie met SympaLease en SympaRent.
 • 2001: Joh. De Vries en Purmer Lease worden onderdeel van de beursgenoteerde Athlon Groep, in combinatie met SympaLease en SympaRent. 10 weken later neemt Stern Groep de vier bedrijven over.
 • 2005: Stern Groep brengt de bedrijven onder ťťn noemer: ‘Heron Autobedrijven’, gevestigd in Enkhuizen, Volendam, Purmerend en Hoorn. Heron betekent in het Engels 'reiger‘. Net als de andere Stern bedrijven een vogelnaam met vijf letters. 
 • 2006: Verhuizing van Hoorn naar nieuw pand in Zwaag. 
 • 2008: De naam 'Heron Autobedrijven' verandert in ‘Heron Auto’. 
 • 2008: Heron Auto breidt haar vestigingennetwerk uit met de bedrijven Pouw Zaanstad en De Vries & Van Slooten. Beide bedrijven gaan verder onder de naam ‘Heron Auto’. 
 • 2009: Verhuizen de twee vestigingen naar grotere en meer geschikte panden in Amsterdam-Noord en Koog aan de Zaan.
 • Maart 2013: Heron Auto neemt SEAT dealer ‘Autobedrijf De Dreu’ in Enkhuizen en Zwaag over. Later verhuist dit bedrijf naar een andere vestiging van Heron Auto in Zwaag en Enkhuizen. 
 • April 2013: Heron Auto neemt Volkswagen dealer ‘Theo Rood’ in Opmeer over. 
 • 2014: Verhuizing vestiging Zwaag (De Factorij) naar De Marowijne, waar Heron Auto reeds gevestigd is met de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens en Audi Service. Daar is het merk SEAT aan toegevoegd. 
 • September 2014: Verhuizing vestiging Opmeer naar Heron Auto Zwaag.
 • 26 mei 2015: Verhuizing vestiging in Volendam van de Julianaweg naar de Chr. van Abkoudestraat.
 • 11 juli 2015: Heron Auto neemt ŠKODA dealer Lakeman in Purmerend over. 
 • Januari 2017: Heron Auto neemt ŠKODA dealer Schipper in Zwaag over. SKODA activiteiten verhuizen naar Heron Auto Zwaag. 
 • November 2017: Heron Auto Purmerend verhuist naar nieuwbouw pand in Baanstee-Noord en voegt SEAT als merk toe in rayon Purmerend en Koog a/d Zaan. 

 

Algemene informatie
Iban nummer: NL26VOWA0475151763    
Bic: VOWANL21  
Kvk Alkmaar: 36013578
BTW nummer: NL006980879B01 
Postadres: Postbus 242, 1440 AE Purmerend 

Telefoonnummer algemeen: 085-1056393


Telefoonnummer werkplaatsplanning: 088 292 54 00