18 april 2012

Volkswagen up! is World Car of the Year 2012

 

 

De Volkswagen up! is uitgeroepen tot World Car of the Year 2012. De bijbehorende Award werd uitgereikt op de New York International Auto Show die nog tot en met 15 april aanstaande is geopend.

 

De jury die de Wold Car of the Year Award toekent, bestaat uit 66 topjournalisten uit 25 landen. Samen met twee andere nieuwe auto’s drong de up! door tot de finale om vervolgens de hoogste eer voor zich op te eisen. Prof. Dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen over de prijs: “De up! is doordacht tot in detail. Hij zet maatstaven als het gaat om de benutting van ruimte, rijplezier ťn milieuvriendelijkheid.”

 

Compacte auto, grote prijzenkast
De up! heeft zich sinds de marktintroductie in december 2011 tot een groot succes ontwikkeld. In Duitsland is hij nu al de best verkochte auto. Daarbij is de up! al vele malen in de prijzen gevallen. Bij Euro NCAP kreeg hij naast vijf sterren (de hoogst mogelijke veiligheidscore) ook de Advanced Award voor het innovatieve City Emergency Braking. Het gerenommeerde iF Design Institute verleende de up! de ‘IF design Award in Gold’. In Duitsland kreeg de up! het ‘Goldene Lenkrad’ en in Engeland werd hij door ‘What Car’ onderscheiden met maar liefst drie prijzen: ‘Car of the Year’, ‘City Car 2012’ en de ‘Safety Award’.

 

Pluspunten en familie-uitbreiding
De up! is leverbaar vanaf 8.490 euro (meerprijs voor de vijfdeurs uitvoering: 315 euro). Hij biedt bij een lengte van slechts 3,54 m plaats voor vier volwassenen. De up! beschikt over zeer efficiŽnte benzinemotoren (60 en 75 pk voorzien van BlueMotion technologie ). Elk model is tot 2014 vrijgesteld van wegenbelasting en valt bij zakelijke inzet in de 14%-categorie van bijtelling. Later dit jaar wordt het gamma uitgebreid met de up! BlueMotion Technologies en de up! automaat. Eind 2012 komt de eco up! die geschikt is voor aardgas (CO2-uitstoot: 79 g/km). De stoere cross up! komt in 2013.

 

Meer nieuws...