9 oktober 2012

PERSBERICHT: Heron Auto officieel Erkend Duurzaam

 

 

 

 

Dinsdag 9 oktober 2012 - Heron Auto is sinds vandaag een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat Heron Auto in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. 

 

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag hebben Rob Visser (directeur) en Hans Bulte (kwaliteitsmanager) van Heron Auto een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

 

Ook als werkgever heeft Heron Auto zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Heron Auto zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van lokale sportverenigingen en projecten als Pink Ribbon.

 

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Heron Auto staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Volkswagen en Audi. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

 

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN). Het certificaat is een jaar lang geldig.

 

Foto v.l.n.r.: Wouter Hoberg (stagiair) en Hans Bulte (Kwaliteitsmanager) van Heron Auto krijgen het certificaat overhandigd van Frans Krachten (BOVAG).

 

 

Meer nieuws...