13 december 2013

Productie SEAT Leon ST in nog geen drie minuten

 

• Martorell-fabriek produceert 2.000 auto’s per dag voor SEAT en Audi
• Assemblageproces met 10.000 werknemers en 2.400 robots

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De productie van de Leon ST in SEAT’s fabriek in Martorell nabij Barcelona draait inmiddels op volle toeren. In nog geen drie minuten tijd doorloopt de Leon ST daar het gehele productiestadium, van het allereerste onderdeel tot aan de uiteindelijke kwaliteitscontrole. Althans in de productievideo van de Leon ST die SEAT heeft uitgebracht.

 

De video gunt de kijker een unieke blik op de totstandkoming van een Leon ST en neemt hem gedurende het complete productieproces mee op de assemblagelijn. Vanaf het plaatsen van de geperste bodemplaat op de montageband tot aan het moment dat de Leon ST op eigen kracht de fabriek verlaat. Opvallend is dat SEAT de kijker zowel van binnenuit de auto als van buiten het volledige productieproces laat ervaren, alsof de assemblage geheel rondom de kijker geschiedt.

 

De Leon ST productievideo is te bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=15ukumVvhEI.

 

SEAT-fabriek in Martorell toonaangevend
De SEAT-fabriek in Martorell is ťťn van de modernste productiefaciliteiten van de Volkswagen Group. In Martorell rollen dagelijks 2.000 auto’s van de productielijn, variŽrend van tien SEAT-modellen op vier verschillende platforms tot aan de Audi Q3, waarmee Martorell de eerste Spaanse fabriek is waar ook premiummodellen worden geproduceerd. In totaal biedt SEAT in Martorell werk aan 10.000 werknemers, die zich aan de productielijn gesteund weten door 2.400 robots.

 

 

Meer nieuws...