19 december 2013

SEAT Leon ST uitgeroepen tot Gezinsauto van het Jaar 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De SEAT Leon ST is door lezers van de Spaanse magazines ‘Car and Driver’ en ‘Crecer Feliz’ uitgeroepen tot Gezinsauto van het Jaar 2014. Deze onderscheiding onderschrijft de populariteit van de onlangs ge´ntroduceerde Spaanse stationwagon bij zowel het publiek als bij de media.

 

De lezers van de Spaanse maandbladen ‘Car and Driver’ en ‘Crecer Feliz’, beide onderdeel van Hearst Magazines, roemden de Leon ST vanwege zijn ruimte, de technologische innovaties die hij herbergt en de laadcapaciteit van zijn ruime, praktisch gevormde bagageruimte. Die meet standaard 587 liter, maar is naar wens uit te breiden tot 1.470 liter door de rugleuningen van de achterbank neer te klappen.

 

Veelvuldig onderscheiden
Het is de tweede maal dat de Spaanse Gezinsauto van het Jaar onderscheiding SEAT ten deel valt, nadat de Alhambra de prijs in 2012 al won. De award volgt in de lange reeks van Spaanse en Europese prijzen die de nieuwe Leon dit jaar op zijn conto mocht bijschrijven. Eerder werd de Leon tijdens de Auto Express New Car Awards in het Verenigd Koninkrijk al gekroond tot ‘Auto van het Jaar 2013’ en ‘Beste Compacte Gezinsauto’. En ook de Spaanse Unidad Editorial groep riep de Leon tijdens de uitreiking van de Telva Motor awards uit tot ‘Beste Auto van 2013’.

 

Meer nieuws...