24 januari 2014

Bron: Autoweek 

 Volkswagen Polo facelift komt in 2014

Oplettende lezers weten dat de opgefriste Polo dit voorjaar ook op de site van Autoweek opdook. Die auto had een andere grille en een andere voorbumper en het leek dus daadwerkelijk om de gefacelifte versie te gaan. Toen was de auto opvallend genoeg ongecamoufleerd, nu dus niet. Hoe zit dat?

Onder de camouflage van deze nieuwe prototypes lijkt toch gewoon het front van de auto van de remmentests te zitten. Waar de camouflage precies voor dient, daarover tasten wij in het duister.

De technische aanpassingen bij de introductie van die nieuwe generatie zullen niet al te schokkend zijn. We verwachten wel nieuwe motoren, mogelijk introduceert Volkswagen de nieuwe 1.0 TSI in de Polo. Ook de infotainmentsystemen zouden op de nominatie staan om op de schop te gaan.

Het merk uit Wolfsburg doet met de witte sportieveling van het duo z'n best om ons op het verkeerde been te zetten. De wielen doen je immers vermoeden dat het de GTI is, maar de typeaanduiding aan de achterzijde wijst er juist op dat dit een BlueGT is. Wij gokken dat het toch om die 140 pk sterke versie gaat.

Volkswagen onthult de nieuwe Polo waarschijnlijk op de salon van Genčve. In het voorjaar van 2014 verwachten we de Polo bij Heron Auto. 

 

Meer nieuws...