27 januari 2014

SEAT Mii EcoFuel zuinigste aardgasauto van Nederland

• ANWB en Stichting Natuur & Milieu presenteren Top10 van zuinigste CNG-auto’s
• SEAT Mii EcoFuel met 79 gram CO2/km en 14% fiscale bijtelling voor zakelijke rijders 

De SEAT Mii 1.0 EcoFuel is volgens de ANWB en Stichting Natuur & Milieu de zuinigste aardgas-/groengasauto van Nederland. Dat blijkt uit de Top10 van zuinigste CNG-auto’s die de twee partijen recent voor het eerst presenteerden.  

De ANWB en Stichting Natuur & Milieu publiceren jaarlijks de Top10 van zuinigste benzine- en dieselauto’s. Dit jaar zijn daar voor het eerst ook de categorieŽn ‘Top10 Elektrisch’ en de ‘Top10 CNG’ aan toegevoegd. In die laatste klasse werd de SEAT Mii EcoFuel uitgeroepen tot de zuinigste aardgasauto van ons land, samen met zijn zustermodellen ŠKODA Citigo en Volkswagen Up!. 

De SEAT Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive is voorzien van een 50 kW (68 pk) sterke 1.0 EcoFuel-motor die op aardgas (CNG) loopt. Gemiddeld noteert deze Mii-uitvoering een brandstofverbruik van 4,4 m3 aardgas op 100 km en een CO2-uitstoot van 79 g/km. Waarden die deze Mii-variant een energielabel A bezorgen en waarmee zakelijke rijders in aanmerking komen voor slechts 14% fiscale bijtelling. 

Meer informatie over de Top10-verkiezingen van de ANWB en Stichting Natuur & Milieu is beschikbaar op de website van de ANWB.

Hoogste score in EcoTest Consumentbond
De ANWB en Stichting Natuur & Milieu zijn overigens niet de enige gerenommeerde instanties die overtuigd zijn van de zuinige prestaties van de Mii EcoFuel. Met een 9,8 als eindcijfer was de SEAT Mii afgelopen jaar ook al de best scorende auto ooit in de EcoTest van de Consumentenbond.

De SEAT Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive is leverbaar vanaf € 11.100,-.  

 

Meer nieuws...