31 maart 2014

SEAT viert 30 jaar Ibiza op Techno Classica

Op de Techno Classica (tot en met 30 maart) richt SEAT dit jaar de spotlights op het 30-jarig bestaan van de Ibiza. SEAT’s reis door dertig jaar Ibiza-geschiedenis begint in Essen in Hal 7 bij de Ibiza 1.5 GLX uit 1984, het eerste generatie Ibiza-model waarvan de productie op 27 april van dat jaar startte, toen nog in het Zona Franca-complex. De tweede generatie Ibiza, die geheel door SEAT zelf werd ontwikkeld, volgde in 1993, waarmee het tegelijkertijd de eerste SEAT was die in de nieuwe fabriek in Martorell werd geproduceerd. Op de Techno Classica toont SEAT de Ibiza GTI uit 1993 als vertegenwoordiger van deze generatie. In 2001 werd vervolgens de derde generatie Ibiza gelanceerd die in Essen wordt herdacht middels de 77 kW (100 pk) sterke Ibiza 1.4 uit datzelfde jaar. SEAT rondt het historische overzicht op de Techno Classica af met de vierde generatie van de Ibiza in de vorm van een Ibiza 2.0 TDI met 105 kW (143 pk) uit 2014.  

 

Sinds zijn debuut in 1984 heeft de Ibiza de status van icoon verkregen. Tijdens zijn lange historie heeft de SEAT Ibiza altijd overtuigd met een jong, sportief karakter, een uitstekende prijs-prestatieverhouding en volop rijplezier.  

Het succes van de vierde generatie in 2008 en de vernieuwde uitvoering daarvan in 2012 benadrukt de passie die vandaag de dag overal voor de Ibiza bestaat. Met zijn sportieve inborst, innovatieve design en hoge kwaliteitsniveau vormt de huidige SEAT Ibiza de maatstaf in zijn klasse. Ibiza-kopers hebben momenteel keuze uit drie carrosserievarianten: de dynamische 3-deurs SC, de praktische 5-deurs en de ruime en veelzijdige ST stationwagon. Sinds de lancering in 1984 heeft SEAT wereldwijd zo’n vijf miljoen exemplaren van de Ibiza verkocht. 

 

 

Meer nieuws...