16 januari 2015

SEAT gereed voor uitdagingen van auto van de toekomst

Meer dan 442.000 auto’s geproduceerd in Martorell (+13,5%), hoogste aantal sinds 2002
• Belangrijke deelgebieden: connectiviteit, veiligheid en lagere CO2-uitstoot
• SEAT Technical Center belangrijk voor Spaanse auto-industrie

SEAT Executive Vice-President voor Research &Development (R&D), Dr. Matthias Rabe, heeft deze week de uitdagingen geschetst die SEAT de komende paar jaar te wachten staan. Tegenover een groep captains of industry en politici belichtte Rabe op basis van het thema ‘SEAT – visie op de toekomst voor de auto-industrie’ drie belangrijke deelgebieden waar autofabrikanten momenteel aan werken: het terugdringen van CO2-emissies, connectiviteit in de auto en het verder verbeteren van de actieve en passieve- veiligheidvoorzieningen.

Matthias Rabe lichtte enkele van de prestaties toe die SEAT op deze gebieden al gerealiseerd heeft. Zo heeft SEAT bijvoorbeeld “tussen 2006 en 2014 de CO2-uitstoot met 21% verlaagd, mede dankzij innovaties als motoroptimalisatie, verbeterde aerodynamica en het bouwen van lichtere auto’s”. Verder benadrukte Rabe dat de Spaanse autofabrikant al auto’s op aardgas verkoopt (Leon TGI en Mii Ecofuel) en beschikt over de technische knowhow om elektrische auto’s te produceren. Hij verklaarde dat SEAT nieuwe ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit gaat introduceren in modellen die binnenkort worden gelanceerd, en lichtte tevens de nieuwe rijassistentiesystemen toe.

1,4 miljard in Research & Development
Al deze technologieŽn worden ontwikkeld in het SEAT Technical Center, hetgeen extra nadruk legt op de belangrijke rol die het centrum als innovator voor de Spaanse autoindustrie vervult. SEAT ontwerpt en ontwikkelt zijn auto’s in deze faciliteit, bij de fabriek in Martorell. Het Technical Center – het enige in zijn soort in Spanje en Zuid Europa – viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft SEAT meer dan 1,4 miljard euro in R&D geÔnvesteerd.

Productie 13,5% omhoog in 2014
SEAT Executive Committee President, JŁrgen Stackmann, greep deze gelegenheid aan om de productieprestaties van de fabriek in Martorell over het afgelopen jaar toe te lichten. Hij verklaarde dat de fabriek het jaar 2014 heeft afgesloten met een totale productie van 442.677 auto’s, een toename van 13,5% vergeleken met 2013. Het was het vijfde jaar op rij dat de SEAT-fabriek groei realiseerde, en het grootste aantal geproduceerde auto’s sinds 2002. Stackmann onderstreepte dat “SEAT dankzij de productietoename afgelopen jaar meer dan 800 tijdelijke krachten in dienst nam, waarvan er 350 sinds januari een vast contract hebben”. Verder zei Stackmann: “We kijken met een optimistische blik naar 2015 en trachten onze verkoopgroei van de afgelopen twee jaar te consolideren.”

 

Meer nieuws...