29 januari 2015

SEAT Leon X-PERIENCE leverbaar vanaf € 34.950


SEAT heeft de prijzen en uitrusting van de Leon X-PERIENCE bekendgemaakt. De prijslijst van het avontuurlijke topmodel binnen de Leon-serie begint bij € 34.950 voor de versie met de 81 kW/110 pk sterke 1.6 TDI. Naast drie dieselvarianten levert SEAT de Leon X-PERIENCE – in alle gevallen standaard met 4DRIVE vierwielaandrijving – ook als 1.8 TSI benzine.

De Leon X-PERIENCE is gebaseerd op de eind vorig jaar gelanceerde Leon ST. Vergeleken met de Leon ST staat hij 28 millimeter hoger op zijn wielen, waardoor ook de bodemspeling overeenkomstig groter is geworden. Met het design van de ST als uitgangspunt voegt de X-PERIENCE daar een geheel eigen allroad-invulling aan toe. Voorbeelden daarvan zijn de kunststof beschermdelen rondom de dorpels en wielkasten en een krachtig gestylde voorzijde met prominente luchtinlaten en geÔntegreerde mistlampen, evenals een voorspoiler in aluminiumlook. Ook aan de achterkant onderscheidt hij zich door een nieuwe bumper met aluminiumlook accenten en verchroomde eindstukken voor het uitlaatsysteem. De grote wielkasten herbergen 17 of optioneel 18 inch lichtmetalen wielen. De dakrails zijn afgewerkt met chroom. Onder de grote achterklep gaat een ruime bagageruimte schuil van 587 liter, die naar wens is uit te breiden tot 1.470 liter.

Vijfde generatie Haldex-koppeling, aanhangergewicht tot 2.000 kg
De standaard permanente 4DRIVE vierwielaandrijving is ťťn van de meest moderne en efficiŽnte systemen in zijn soort. SEAT maakt gebruik van de vijfde-generatie Haldex-koppeling, met een nieuw ontwikkelde meerplatenkoppeling met hydraulische activering en elektronische aansturing. De combinatie van deze koppelsterke turbomotoren en de 4DRIVE vierwielaandrijving maakt de Leon X-PERIENCE bij uitstek geschikt voor het trekken van een boottrailer of caravan, dankzij een aanhangvermogen dat oploopt tot 2.000 kg.

Verder krijgt hij een reeks geavanceerde rijassistentiesystemen mee. Voorbeelden zijn het EDS-systeem op alle vier wielen (elektronisch differentieel dat beide assen spert), XDS (uitgebreider elektronisch sperdifferentieel voor een nog betere grip in bochten), de elektronische ESC stabiliteitsregeling en een multi-collision remsysteem; technologieŽn die alle bijdragen aan een optimaal veiligheidsniveau.

Ook op andere fronten bewijst de Leon X-PERIENCE qua uitrusting zijn status als topmodel binnen de Leon-familie. Af-fabriek vertrouwt hij bijvoorbeeld op ondermeer volautomatisch dual-zone airconditioning, het Media System Colour met 5 inch touchscreen in kleur, schakelpaddles aan het stuurwiel (bij DSG transmissie), het SEAT Drive Profile (voor 1.8 TSI 180 pk en 2.0 TDI 184 pk) en sportstoelen vůůr.

Meer nieuws...