2 maart 2015

28.000 Leon CUPRA pk’s vinden hun weg naar Nederland 


• Eerste 100 SEATs Leon CUPRA 280 een feit
• Kopers beloond met SEAT Leon CUPRA Track Experience op Circuit Zandvoort
• Sneak preview Leon ST CUPRA 280, officieel publieksdebuut op AutoRAI 2015

Nauwelijks een jaar na de lancering heeft SEAT de eerste 100 Leons CUPRA 280 in Nederland verkocht. Waarmee 28.000 pk’s en 35.000 Newtonmeters inmiddels een Nederlandse bestemming hebben gevonden. Op korte termijn krijgt dat CUPRA-succes van de 3- en 5-deurs Leon hatchback een passend vervolg met het officiŽle publieksdebuut van de SEAT Leon ST CUPRA 280 op de AutoRAI. 

In het felbevochten segment van de ‘hot hatches’ heeft de SEAT Leon CUPRA 280 in amper een jaar tijd een stevige positie ingenomen. Met een vermogen van 206 kW/280 pk en een koppel van 350 Newtonmeter wordt de Leon in de koningsklasse der compacte hatchbacks inmiddels alom beschouwd als een meer dan serieuze contender. Een vanafprijs van € 34.950* maakt de snelle Leon CUPRA bovendien tot ťťn van de meest betaalbare hot hatches van dit moment, wat mede de populariteit van het model verklaart.

Razendsnelle gezinsauto
Op de AutoRAI 2015 krijgt dat succes een passend vervolg met de introductie van de SEAT Leon ST CUPRA 280, de perfecte auto voor liefhebbers van prestaties en stijl, met de bruikbaarheid voor de noden van alledag. Vertrouwend op de sterke eigenschappen van de 3- en 5-deurs hatchbackversies introduceert SEAT met de ST CUPRA een veelzijdige en razendsnelle stationwagon met de ruimte voor zakelijke en familievereisten, alsmede CUPRA-waardige prestaties.

Sneak preview
Deze week was de Leon ST CUPRA 280 al heel even in Nederland te zien, op het Circuit Park Zandvoort. Daar organiseerde SEAT voor de Leon CUPRA 280-rijders een spectaculaire Track Experience, als waardering voor hun vertrouwen. In samenwerking met de Rensportschool Zandvoort liet SEAT de CUPRA-rijders zien hoe ze het potentieel van hun 280 pk sterke SEAT maximaal kunnen benutten en hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van technologieŽn als het mechanisch sperdifferentieel, het CUPRA Drive Profile en de progressieve besturing.

In Nederland leverbaar vanaf de AutoRAI
In Nederland wordt de SEAT Leon ST CUPRA 280 net als de 3-deurs SC en 5-deurs enkel leverbaar in de meest potente vorm met 206 kW/280 pk, in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak of DSG-transmissie. De stationwagon is imiddels te bestellen, het Nederlandse publieksdebuut volgt op de AutoRAI, medio april. De prijs van de Leon ST CUPRA 280 bedraagt € 36.450* voor de manuele uitvoering; de versie met de DSG is te bestellen voor € 38.450*.De complete prijslijst van de SEAT Leon ST CUPRA 280 is hier beschikbaar, alle highlights van de ‘hot estate’ zijn hier te bekijken.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.seat.nl.

 

Meer nieuws...