13 april 2015

Audi belicht cabriohistorie tijdens Techno Classica 


• Klassiekerbeurs van 15 t/m 19 april in Essen
• Audi Tradition toont fraaie historische modellen
• Van Audi Front 225 Roadster tot Audi TT Roadster

Van woensdag 15 tot en met zondag 19 april zijn de hallen van het Gruga-tentoonstellingscomplex in de Duitse stad Essen weer gevuld met prachtige old- en youngtimers. De jaarlijkse beurs ‘Techno Classica’, waar zo’n 190.000 bezoekers worden verwacht, geldt als start van het klassiekerseizoen. Ook Audi Tradition is als altijd aanwezig. Ditmaal staan cabriolets en roadsters in het middelpunt van de belangstelling. 

Een jubileum is de aanleiding voor het thema van de Audi-presentatie van dit jaar, want 80 jaar geleden ontstond de lijn van sportieve roadsters van Auto Union. Door het samengaan van de merken Audi, DKW, Horch en Wanderer tot Auto Union AG in 1932 werd sportiviteit een belangrijke merkwaarde. Voor elk merk werd daarom een open tweezitter ontwikkeld, die allemaal in 1935 hun opwachting maakten. Audi presenteert drie van deze sportwagens op de ‘Techno Classica’: de Audi Front 225 Roadster, de DKW F 5 Roadster en de Wanderer W 25 K met zescilinder-compressormotor.

Ook modernere cabriolets te zien
Daarnaast toont Audi tijdens de ‘Techno Classica’ nog diverse andere interessante modellen, zoals de Auto Union 1000 Sp Roadster uit de jaren zestig, duidelijk geÔnspireerd op de vormgeving van de Amerikaanse automobielindustrie; de NSU Wankel Spider en de Audi 100 LS Cabriolet uit 1969. Ook een Audi Cabriolet uit 1999 en een Audi TT Roadster uit hetzelfde jaar zijn te bewonderen.

 

Meer nieuws...