20 april 2015

SEAT Leon Eurocup telt af naar seizoenstart 2015

  • Tweede jaar SEAT-merkencup op 25 april van start op circuit van Paul Ricard
  • Kalender telt zeven raceweekenden op beroemde Europese circuits
  • 30 coureurs uit 15 landen met SEAT Leon Cup Racer aan de start

Komend weekend gaat het licht op groen voor de SEAT Leon Eurocup 2015. De eerste van zeven ronden wordt op 25 en 26 april verreden op het Franse circuit van Paul Ricard. Na het succesvolle debuut in 2014 krijgt de merkencup van SEAT dit jaar een passend en spannend vervolg, waarbij de racekalender is uitgebreid naar zeven raceweekenden.

Paul Ricard vormt het decor voor de start van de SEAT Leon Eurocup 2015. Het Franse circuit wordt voor het eerst door de klasse aangedaan en krijgt voor deze gelegenheid zelfs dertig coureurs afkomstig uit 15 landen aan de start. Aansluitend doorkruist de Leon Eurocup Europa met een vast startveld van 27 auto’s, met races op bekende circuits als Estoril (Portugal), Silverstone (VK), de NŁrburgring (Duitsland) en de Red Bull Ring (Oostenrijk). Een hoofdrol is opnieuw weggelegd voor de 330 pk sterke SEAT Leon Cup Racer, die dit jaar ook al drie van de vier races in de TCR International Series won.

Jaime Puig, directeur van SEAT Sport: “Na het succes van de SEAT Leon Eurocup in het debuutjaar kijken we erg uit naar het tweede seizoen. Voor de fans is het kampioenschap inmiddels uitgegroeid tot een populaire keuze op de racekalender en daar zijn we erg trots op, gezien de inspanningen die we ons getroost hebben om de SEAT Leon Eurocup op de internationale kaart te zetten. Dit seizoen liggen er zeven spannende raceweekenden in het verschiet en net als vorig jaar hoop ik wederom dat veel racefans naar de circuits zullen trekken om onze races bij te wonen.”

Meer informatie over de SEAT Leon Eurocup is beschikbaar op www.seat-sport.com/eurocup 

 

Meer nieuws...