9 juni 2015

Videoserie volgt nieuwe bedrijfswagens van Volkswagen van fabriek tot dealer


Zo worden de nieuwe Caddy en Transporter gebouwd

De nieuwe generatie Caddy en Transporter komen er aan. Ze zijn beide verder verfijnd om nog lekkerder te kunnen werken. Ofwel: bestelauto’s om naar uit te kijken. En precies dat kan nu: een videoserie van Volkswagen Bedrijfswagens laat zien wat er allemaal gebeurt tussen bestellen en afleveren – een uniek kijkje achter de schermen. 

Voordat een ondernemer met zijn Volkswagen-bedrijfswagen aan het werk kan, wordt er in hypermoderne fabrieken in Poznań (Caddy) en Hannover (Transporter) hard gewerkt om hem te bouwen. Dat is een even complex als fascinerend proces, dat nu in beeld is gebracht. Wie zich heeft gemeld als geÔnteresseerde in de nieuwe Caddy of de nieuwe Transporter, krijgt de videoserie aangeboden in zijn mailbox. Ook via social media zijn de Caddy en Transporter te volgen op weg naar de dealer.

Fascinerende fases
Een ondernemer heeft voor elke klus een plan van aanpak. Dat is er ook voor de productie van de nieuwe Caddy en Transporter. De videoserie laat zien dat de bouw van de carrosserie en het onderstel de eerste stappen zijn. Ook wordt duidelijk dat er veel robots en mensen bij betrokken zijn. Bijzonder moment - vastgelegd voor de Caddy: de carrosserie die ‘in bad’ gaat en zo een beschermende grondlaag krijgt. Ook wordt de kijker meegenomen naar de spuiterij en naar de eindassemblage.

De letter Q
Na de eindassemblage volgen diverse checks – een sticker met de letter Q geeft aan dat de auto in kwestie goedgekeurd is ťn conform de bestelspecificatie van de klant. De laatste stap is het transport. De Caddy’s worden per vrachtwagen naar de importeur in Leusden vervoerd en Transporters per trein. De routes die ze volgen, wordt weergegeven via Google Maps.

In juli bij de dealer
Na de tussenstop bij de importeur, gaan de Caddy’s en Transporters naar de Volkswagen Bedrijfswagens-dealers – beide nieuwe modellen worden daar in juli verwacht. De nieuwe Caddy is nu al te bestellen. Hij is leverbaar vanaf 12.550* euro. De prijzen van de nieuwe Transporter worden binnenkort bekendgemaakt.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn adviesprijzen exclusief BTW, BPM en afleverkosten. 

 

 

Meer nieuws...