7 juli 2015

Hulpverlener van het jaar Johan Berga wint weekend Audi A5 cabrio rijden

Tijdens de jaarlijkse award verkiezing van stichting Hulp voor Hulpverleners is Johan Berga uitgeroepen tot ‘Hulpverlener van het jaar’. Hij ontving de titel uit handen van Ard van der Steur, de minister van Veiligheid en Justitie.

In zijn vrije tijd was Johan Berga aan het kijken naar een schaatswedstrijd in het Thialf stadion in Heerenveen, waarbij een schaatser ten val kwam en levensgevaarlijk gewond raakte. Tijdens deze valpartij kreeg het slachtoffer een schaats in zijn been van een andere schaatser, waarbij de slagader werd geraakt. Johan heeft direct gereageerd door het ijs op te lopen en is begonnen met het slachtoffer te helpen. Met behulp van zijn eigen riem heeft hij een tourniquet gemaakt en deze zo strak om het been gedaan, zodat het stopte met bloeden. Tijdens de award gala werd Johan nog bedankt door het slachtoffer voor zijn inzet. Met een videoboodschap sprak hij de aanwezigen in de zaal toe. “Dankzij de inspanning van Johan kan ik nu nog fietsen”, vertelde hij.

John Vrooland (Vestigingsmanager Heron Auto Enkhuizen) en Thomas Radstake (Accountmanager Heron Auto) waren dusdanig onder de indruk van deze prestatie dat zij Johan Berga een weekend in een Audi A5 cabrio rijden hebben aangeboden. John Vrooland: “Thomas en ik hoorden het verhaal van de winnaar en wilden vanuit Heron Auto een blijk van waardering tonen. Wij hebben veel auto’s van hulpdiensten in onderhoud en hebben respect voor het werk dat hulpverleners verrichten.”

Vrijdag 3 juli 2015 heeft Johan de auto in ontvangst mogen nemen. Zijn leidinggevende en collega’s hadden hem op deze dag naar de ambulancepost in Wognum gelokt voor de verrassing.

Johan Berga en alle genomineerden ontvingen vanuit de stichting een midweek vakantie met het hele gezin en toegangsbewijzen voor Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum.

    

 

 

Meer nieuws...