25 november 2015


Veelgestelde vragen over C02-uitstoot

Als preventieve maatregel worden de CO2 uitstoot en de verbruikswaarden zoals die op de websites van onze importeur staan vermeld momenteel opnieuw bekeken. Zodra deze herziening is afgerond, worden deze, zo nodig, aangepast. Wij danken u voor uw begrip.

Door uw chassisnummer in te voeren kunt u controleren of voor uw auto geldt dat zich onregelmatigheden hebben voorgedaan bij het vaststellen van de CO2-niveaus voor de typegoedkeuring.

 

Meer informatie

Volkswagen

Audi

SEAT

SKODA

 

1. Wat is er aan de hand?
Uit interne onderzoeken van Volkswagen AG is gebleken dat er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan bij het vaststellen van de CO2-niveaus voor de typegoedkeuring. Het betreft hier hoofdzakelijk auto’s met dieselmotoren.

2. Moeten de betrokken auto’s worden aangepast?
Nee, de betrokken auto’s hoeven niet te worden aangepast. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze auto’s technisch veilig en geschikt zijn om mee te blijven rijden.

3. Hoe kan ik weten of het mijn auto betreft?
Volkswagen AG werkt momenteel hard aan het verkrijgen van een duidelijk beeld van welke auto’s het betreft. Zodra deze informatie bekend is, zullen we hierover nader communiceren. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze auto’s technisch veilig en geschikt zijn om mee te blijven rijden.

4. Mocht mijn auto betrokken zijn, krijg ik dan een naheffing van de BPM of bijtelling?
Nee, Volkswagen AG zal de verantwoordelijkheid nemen voor het vergoeden van mogelijke extra belastingen als gevolg van de CO2-situatie. Volkswagen AG heeft hierover contact met de verantwoordelijke belastingautoriteiten om zodoende te verzekeren dat niet klanten, maar Volkswagen AG rechtstreeks benaderd wordt inzake mogelijke extra belastingen.

 

Meer nieuws...