5 januari 2016

65-plusser blijkt geknipt voor uitleveren leaseauto's

Leasemaatschappijen zetten gepensioneerden in om leaseauto's uit te leveren. Omdat per 1 januari 2016 de bijtellingsregels minder gunstig worden, is het bij garages drukker dan normaal. Een 65-plusser blijkt een goede en betrouwbare arbeidskracht.

Dat ontdekte verslaggever Martijn de Rijk bij autobedrijf Heron Auto in Purmerend. Hoewel voor sommige senioren het bijbaantje een meer dan welkome aanvulling is op het pensioen, zien anderen het vooral als een leuk bijbaantje, zoals bijvoorbeeld Ruud Swerissen, die zelf met veel plezier leaseauto's aflevert. "Het is heel mooi om te doen, omdat je heel specifieke afleveringen doet, met uitleg aan klanten die heel blij zijn om deze auto's te mogen en kunnen rijden."

Betrouwbaar
En voor de leasemaatschappijen is het belangrijk om met betrouwbare krachten te maken te hebben, zegt Guido Derksen van Heron Auto in Purmerend. "We verwachten van onze mensen een soort gastheerschap. Ze zijn de laatste schakel in het hele aankoopproces. "De leasemaatschappijen en de importeur controleren of wij alle afspraken nakomen en het liefst nog meer leveren dan verwacht wordt. Dus het is zeer belangrijk met welke mensen wij samenwerken. Ook Ruud heeft bij ons een kleine opleiding gevolgd hoe je auto's moet uitleggen en een goed sfeertje achterlaat."

Bron: www.BNR.nl  

 

Meer nieuws...