11 januari 2016

Volkswagen start aanpassingsprocedure voor TDI motoren

Volkswagen AG heeft aangekondigd dat er een technische oplossing is ontwikkeld voor de bij de NOx-situatie betrokken TDI motoren. Bij de 1.2 en 2.0 TDI kunnen de onregelmatigheden worden verholpen door middel van een software-update. Bij de 1.6 TDI motor bestaat de oplossing uit een software-update en het aanbrengen van een zogenaamd stromingsrooster.

Door deze aanpassingen kunnen de onregelmatigheden op adequate wijze worden verholpen, zonder dat de rijeigenschappen en het brandstofverbruik van de auto merkbaar worden beÔnvloed.

Deze aanpassingen zijn goedgekeurd door de daartoe bevoegde instanties en zullen in Nederland onder toezicht van de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) worden uitgevoerd.

De aanpassingen kunnen door de Volkswagen dealer binnen maximaal een uur worden uitgevoerd en zijn uiteraard geheel kosteloos.

Er zal binnenkort contact worden opgenomen met de betrokken klanten betreffende de planning van de herstelactie.

Klanten kunnen bij vragen contact opnemen met de Volkswagen klantenservice via telefoonnummer 0800 - 555 7000 (gratis) of een bezoek brengen aan info.volkswagen.com voor de meest recente informatie. 

 

Bron: Volkswagen Nederland.

 

Meer nieuws...