26 april 2016

Wörthersee Meet 2016: Volkswagen viert 40e verjaardag van de Golf GTI


Golf GTI Clubsport S: wereldprimeur voor in gelimiteerde oplage geproduceerde uitvoering van iconische hot hatch die 300 pk-grens overschrijdt

De countdown is begonnen: op 4 mei begint de 35e Wörthersee Meet. Tienduizenden GTI-fans zullen zich verzamelen in het pittoreske Reifnitz op de zuidelijke oever van de Wörthersee voor een groot feest ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de iconische hot hatch. Volkswagen toont niet alleen alle zeven generaties van de Golf GTI aan het publiek, maar ook de nieuwe Golf GTI Clubsport. Tijdens deze legendarische GTI-meeting zal Volkswagen ook een wereldprimeur tonen: een nog sterkere variant van de Clubsport. Deze sterkste in serie geproduceerde Golf tot nu toe zal dit najaar als limited edition worden gelanceerd.

'GTI' – al 40 jaar lang staat deze afkorting voor de benchmark op het gebied van compacte sportieve auto’s. De Golf GTI kwam in 1976 op de markt en maakte sportief rijden mogelijk voor een brede kopersgroep. Het model was voorzien van de beroemde GTI-kenmerken waarmee het uitgroeide tot een icoon: een levendige motor, directe besturing, een dynamisch afgesteld onderstel, een laag gewicht, een sportief uiterlijk, een versnellingsbak met een pookkop in de vorm van een golfbal, rode strepen op de grille en sportstoelen met ruitjesbekleding. De auto werd in het geheim ontwikkeld met als doel om er 5.000 exemplaren van te produceren.
Inmiddels is het model uitgegroeid tot een fenomeen en zijn er van alle Golf GTI-modellen samen al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. De successtory duurt inmiddels 40 jaar, reden genoeg om een Golf GTI te ontwikkelen die met recht uniek kan worden genoemd: de Clubsport S. De ingenieurs en coureurs van Volkswagen hebben samen een GTI ontwikkeld die één van de snelste voorwielaangedreven auto’s van dit moment is. Alvast twee voorproefjes van deze spectaculaire auto: het vermogen bedraagt 228 kW / 310 pk en het onderstel is afgestemd op de Nürburgring. Volkswagen zal op 4 mei in Reifnitz meer informatie verschaffen over deze nieuwe Golf GTI.

Meer nieuws...