26 september 2016

De nieuwe Audi TT S Line competition

Voor de fans van de sportieve Audi TT's breidt Audi de TT-familie uit met de S Line competition. De Audi TT Coupé en de Audi TT Roadster zijn vernieuwd met sportieve karakteristieken zoals standaard 19" inch velgen en een verlaagd onderstel. Voor wie de TT RS of de S nèt even te sterk zijn is de S Line competition de ideale keuze. 

De nadruk ligt op het sportieve karakter

Deze nieuwe uitvoeringen van de Roadster en de Coupé onderscheiden zich met een aantal opvallende accenten. De nieuwe vaste achtervleugel, de hoogglans zwarte afwerkingen en het verlaagde sportonderstel geven deze nieuwe TT zijn sportieve karakter mee. Vernieuwde looks zijn ook de zwartchrome einddempers van het uitlaatsysteem, de speciale Audi Virtual Cockpit met sportdisplay, de S sportstoelen en de singleframe-grille. 

Verlaagd sportonderstel

Audi verlaagt de rijhoogte van de TT S Line competition met tien milimeter door het nieuwe sportonderstel van stijve vering en dempers te voorzien. Doordat de TT uitgevoerd is met het standaard Audi Drive Systeem wordt de sportiviteit op commando vergroot. Je past de rijeigenschappen geheel naar eigen smaak aan. Standaard staat deze TT op 19" vijfspaaks velgen en rolt hij op 245/35 banden. Ook de kenmerkende rode remklauwen zijn standaard op de S Line competition. Het aanbod van het kleurenpalet bestaat uit Glacier wit, Nano grijs, Tango rood en een nieuwe blauwe TT-kleur; Ara blauw. De kap van de TT Roadster S Line competition is in alle gevallen zwart. 

De Audi Virtual Cockpit met sportdisplay

Ook binnenin straalt de auto een en al sportiviteit uit. Niet alleen de S-sportstoelen, de leren bekleding op het sportstuur bevestigen het sportieve karakter van de TT, maar ook de Audi Virtual Cockpit heeft hier een groot aandeel in. Deze cockpit is standaard en bevat een 'View' knop waarmee een sportdisplay is op te roepen, waarin de geposteerde snelheidsmeter centraal staat. Standaard zijn de stoelen bekleed met een combinatie van leer en Alcantara, maar voor de liefhebber is Nappaleer ook een optie. De stoelen, het stuur, de portieren en de pookknop zijn verrijkt met grijze stiksels.

2WD of quattro

Audi levert de TT S line competition als Coupé en Roadster met de 169 kW/230 pk sterke 2.0 TFSI-motor. In de voorwielaangedreven versie wordt die gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of de 6-traps S tronic automaat met dubbele koppeling. Die laatste is voor de versie met quattro standaard. Prijzen van de Audi TT Coupé & Roadster S line competition worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Meer nieuws...