29 september 2016

 

Volkswagen luidt een nieuw elektrisch tijdperk in.


Op de Mondial de l’Automobile Paris 2016 draait bij Volkswagen alles om 'Think New'. Volkswagen presenteerde ondermeer een baanbrekende designstudie met elektrische aandrijving.

Deze auto is net zo revolutionair als de Kever zeventig jaar geleden. En de Kever groeide uit tot de meest bekende en bestverkochte auto van de vorige eeuw. Deze concept car heeft met een compleet nieuw voertuigconcept ook het potentieel om geschiedenis te schrijven. Het productiemodel waarvan deze concept car een voorbode is, wordt de eerste Volkswagen die is gebaseerd op het nieuwe MEB-platform (Modularen Elektrifizierung Baukasten).

Het voertuig heeft een formaat van een Golf, het prijsniveau van een Golf en een actieradius van 400 tot wel 600 kilometer. De auto krijgt een 125 kW sterke elektromotor die netjes is opgeborgen waardoor een ruim en praktisch interieur is gerealiseerd. 

Het voertuig is al volledig elektrisch, maar Volkswagen heeft aangekondigd dat het voertuig ook nog over de juiste technieken beschikt waarmee de bestuurder autonoom kan rijden. De productie van deze concept car laat zich helaas nog wel 9 jaar op zich wachten. Volkswagen verwacht in 2025 de auto daadwerkelijk te kunnen produceren. 

Meer nieuws...