18 oktober 2016


De nieuwe Amarok van Volkswagen. Een krachtige V6 pickup. 

100% p​rem​ium. 100% pickup.

Onbegrensd off-road. Temperamentvol op het asfalt. De nieuwe Amarok combineert alles wat u verwacht van een exclusieve premium pick-up: een krachtig design, een robuuste constructie en een hoog vermogen.


Krachtig en efficient.  Een nieuwe 3.0 L TDI V6-motor met een vermogen tot 165 kW en een koppel tot 550 Nm

Krachtiger dan ooit: de 165 kW 6-cilinder turbodieselmotor met een inhoud van 3 l heeft meer dan genoeg vermogen, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden. Om nog meer vermogen uit de V6 TDI-motor met 165 kW te halen, kan de overboostfunctie het vermogen kort verhogen met wel 15 kW, afhankelijk van de rijomstandigheden.

8-traps automaat en permanente 4MOTION vierwielaandrijving.
De nieuwe Amarok is de enige auto met de unieke combinatie van een comfortabele 8-traps automaat en permanente 4MOTION vierwielaandrijving. De eerste versnelling is ontwikkeld voor off-road rijden, terwijl de achtste versnelling geoptimaliseerd is voor zuinig rijden bij lage toerentallenBlueMotion Technology.
Elke nieuwe Amarok is standaard uitgerust met de modernste technieken met als doel de pick-up zo schoon en zuinig als mogelijk te maken.

Permanente 4MOTION vierwielaandrijving.
Deze aandrijfvariant is voorzien van permanente vierwielaandrijving met een speciaal (torsen)differentieel. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen de aandrijfkrachten tussen de voor- en achteras variŽren. Dit systeem werkt volledig automatisch en past zich aan de rij- en weersomstandigheden aan. Rijdt comfortabel zowel on- als off-road.

Inschakelbare 4MOTION vierwielaandrijving.
De Amarok met de inschakelbare vierwielaandrijving is in de basis achterwielaangedreven. Naar wens kunt u met een druk op de knop de vierwielaandrijving inschakelen. De aandrijfkrachten worden dan 50-50 over de voor- en achteras verdeeld. Ideaal voor het rijden in extreme omstandigheden. Op steile hellingen of onverharde wegen kan ook nog een reductieoverbrenging ingeschakeld worden.

Meer lezen over de nieuwe Amarok? Klik hier. 


Ontdek de Amarok zelf..


Meer nieuws...