20 oktober 2016

Productie ŠKODA Kodiaq van start

Verregaande uitbreiding en modernisering Kvasiny-fabriek voor productie Kodiaq
• Zevende modellijn van ŠKODA, debuut in snelgroeiend segment

Deze week is in de Tsjechische fabriek van ŠKODA in Kvasiny het groene licht gegeven voor de productiestart van de ŠKODA Kodiaq.

“De productiestart van de ŠKODA is een belangrijk moment voor onze onderneming en met name voor onze collega’s in Kvasiny“, verklaart Michael Oeljeklaus, lid van de Raad van Bestuur van ŠKODA, verantwoordelijk voor productie. “De afgelopen maanden heeft het voltallige team zich voorbereid op de start van de productie van onze nieuwe SUV.”

Met de Kodiaq versterkt ŠKODA zijn wereldwijde positie en debuteert het Tsjechische merk in het snelst groeiende marktsegment van dit moment. Vanaf maart 2017 maakt het nieuwe model zijn opwachting met alle sterke eigenschappen van ŠKODA: een onderscheidend design, buitengewoon veel ruimte, praktische slimheid en innovatieve technologieŽn die normaliter enkel in hogere klassen worden gevonden.

De productiefaciliteiten in Kvasiny zijn verregaand gemoderniseerd en uitgebreid voor de productie van de nieuwste modellen van ŠKODA. Naast de nieuwe bodyshop en de ombouw van de assemblagelijn zijn ook de lakstraat en logistieke secties verder uitgebreid.

Kvasiny is ťťn van de drie fabrieken van ŠKODA in TsjechiŽ. Momenteel werken er zo’n 5.900 mensen, waarmee de fabriek ťťn van de grootste industriŽle werkgevers is in de regio Hradec KrŠlovť. De komende jaren wordt de productiecapaciteit in de fabriek verhoogd tot 280.000 auto’s op jaarbasis. In lijn daarmee creŽert ŠKODA extra werkgelegenheid voor zo’n 2.000 specialisten en investeert het merk tot 2018 ongeveer 266 miljoen euro in de expansie van de Kvasiny-fabriek.

Naast de Kodiaq lopen de ŠKODA’s Superb en Yeti er momenteel van de productielijn. In 2015 bouwde de productiefaciliteit – die 82 jaar geleden werd gevestigd - zo’n 142.000 ŠKODA-modellen.

Meer nieuws...