16 november 2016

De 7 wapenfeiten van de nieuwe Volkswagen Golf 7 facelift

Volkswagen geeft de best verkochte auto van Nederland een facelift, maar de vernieuwing zit vooral onderhuids en binnenin. We stappen in de Golf VII facelift en komen tot 7 wapenfeiten.

1. De nieuwe Golf VII is bijna te bestellen
Volkswagen maakt de Golf VII facelift beschikbaar vanaf december, want dan start de voorverkoop. In maart 2017 rollen de eerste exemplaren de dealer binnen.

2. Meer (standaard)uitrusting
De vernieuwde Golf krijgt standaard de beschikking over LED-achterlichten, Front Assist en City Emergency Braking voor extra veiligheid. Emergency Assist, Trailer Assist en PreCrash zijn optioneel, evenals de adaptieve cruise control met file-assistent. Daarmee rijdt de Golf tot 60 km/u ‘handenvrij’. Het digitale instrumentarium in de nieuwe Golf is nieuw, maar kennen we uit de Passat en Tiguan.

3. Nieuwe motoren
De bekende 1.4 TSI maakt ruimte voor een nieuwe 1.5 TSI die door een speciaal verbrandingsproces zuiniger is. Zowel de 130 pk als 150 pk versie krijgen cilinderuitschakeling. Een speciale BlueMotion versie van de 1.5 TSI 130 pk spaart nog meer brandstof met een zeilfunctie waarbij de motor uitschakelt zodra je het gas los laat. Resultaat: 4.6 l/100km en 104 g/km CO2.

4. GTI nog sneller (en 3-deurs)
De Golf GTI is ook vernieuwd en krijgt nu minimaal 230 pk. Daarom kan de Golf GTI Performance ook op een vermogenswinst rekenen: 245 pk. Binnenkort maakt Volkswagen de Golf R publiekelijk. Opvallend: de Golf GTI is vanaf nu de enige Golf die in driedeurs carrosserie verkrijgbaar is

5. eGolf: 300 km actieradius
Op de Los Angeles Motor Show maken de Duitsers een moment vrij om de eGolf 2017 te onthullen. Het faceliftmodel krijgt naast uiterlijke wijzigingen een verbeterd accupakket met 300 kilometer actieradius. Daar kun je al stukken beter mee thuiskomen…

6. Gebarenbediening
Rijdt de Golf op gebaren? Nee, maar zijn Discover Pro infotainmentsysteem wel! De Duitsers lieten het nieuwe systeem met Gesture Control en 9.2 inch touchscreen al zien op een studiemodel, maar het systeem vindt nu zijn weg naar de ‘gewone’ Golf. Het voorgaande uitgebreide Discover Media infotainmentsysteem staat in 2017 aan de basis van het gamma radio/navigatiesystemen.

7. Optisch bijgeschaafd
Je zou het bijna vergeten, maar de Golf is voor 2017 optisch bijgepunt. We zien nieuwe velgen, nieuwe kleuren, andere bumpers en gewijzigde neus met koplampen en grille. Xenon-verlichting is verruild voor LED.

Bron:
leaseautovandaag.nl

  

Meer nieuws...