28 augustus 2017SEAT Leon breekt alle verkooprecords

  • Derde generatie Leon goed voor 682.567 auto’s, bestverkochte SEAT sinds 2014
  • Stationwagon meest populair met meer dan 30 procent
  • Percentage fleetsalesauto’s tussen 2012 en 2016 toegenomen met ruim 90 procent.

De derde generatie van de SEAT Leon heeft alle verkooprecords van de twee vorige versies gebroken. In minder dan vijf jaar tijd - vanaf eind 2012 tot heden - heeft de Spaanse autofabrikant 682.567 exemplaren van de Leon verkocht. Daarmee is dit de meest verkochte compacte auto in de historie van het bedrijf. De derde-generatie Leon treedt in de voetsporen van de eerdere modellen die SEAT in 1999 en 2005 lanceerde en die eveneens bovengemiddeld goed verkochten. In totaal heeft SEAT 1.893.279 exemplaren van de Leon geproduceerd.

In de 18 jaar sinds de lancering is de SEAT Leon één van de belangrijkste modellen van het merk geworden als het om verkoopaantallen gaat. SEAT zet het grootste modellenoffensief in zijn historie voort met de recent vernieuwde SEAT Leon als één van de belangrijkste pijlers onder het merk, samen met de Ibiza en de Ateca.


Enorme sprong voorwaarts

Volgens SEAT vice-president Sales en Marketing Wayne Griffiths heeft de derde generatie Leon een keerpunt voor SEAT ingeluid. “Het is ons best verkopende model. Met de Leon hebben we een enorme sprong voorwaarts kunnen maken, mede dankzij de succesvolle nieuwe ST stationwagon die we voor het eerst aan de Leon-line up hebben toegevoegd. De Leon CUPRA 300, de meest krachtige productieauto in de geschiedenis van SEAT, is een icoon dat de essentie van het merk vertegenwoordigt.”


Gerenommeerde Leon-designers

De eerste generatie van de SEAT Leon werd in 1999 getekend door de befaamde designer Giorgetto Giugiaro en werd tot 2005 liefst 534.797 keer verkocht. De tweede generatie kwam van de hand van Walter de’Silva en volgde in 2005 op de Barcelona Motor Show. Van dit model liepen 675.915 exemplaren van de band tijdens de productietijd van acht jaar. De derde generatie van de Leon arriveerde in 2012, met een design van Alejandro Mesonero-Romano. Het was de eerste Leon met een drie- en vijfdeurs variant, voor het eerst ook een ST stationwagon en de avontuurlijke X-perience versie.

 

Meer nieuws...