10 januari 2018

Wat we tot nu toe weten over de Audi Q8 Concept.

De Audi Q8 zal in 2018 geÔntroduceerd gaan worden.


Op de North American International Auto Show (NAIAS) maakte we in 2017 voor het eerst kennis met het nieuwe concept van Audi, de Audi Q8 concept. Met dit studiemodel wil Audi de wereld introduceren met een nieuwe lijn van dynamische, efficiŽnte en comfortabele productversies. Hiermee betreed Audi een nieuw segment van de automarkt, namelijk de premium gepositioneerde modellen.
Van binnenin is de Q8 ontworpen als een SUV maar aan de buitenkant doen de coupť achtige lijnen je hier anders over denken. De Q8 wordt 5,02 meter lang (0,03 m korter dan de Q7 en 0,4 m langer dan de Q5) en heeft een wielbasis van wel 3 meter. Verwacht wordt dat de Q8 4 cm dichter bij de grond zal zijn dan de Q7. De Q8 krijgt een kofferbakinhoud van 630 liter.

Augmented reality
Voorin is een nieuw bedieningsconcept te vinden met grote touchscreens, aangevuld met een nog modernere versie van de Audi virtual cockpit en een head-up display dat met augmented reality werkt, waardoor de echte en virtuele wereld samensmelten. 

Het interieur van de Audi Q8 sport concept ademt pure luxe met uitgestrekte lijnen, verfijnde materialen en een overvloed aan ruimte. Het dashboard heeft grote touchscreens, aangevuld met de allernieuwste versie van de innovatieve Audi virtual cockpit en een head-up display dat met augmented reality werkt, waardoor de echte en virtuele wereld samensmelten.

Dietmar Voggenreiter, binnen de Audi-directie verantwoordelijk voor verkoop en marketing: “De Q8 concept is Audi op zijn best. Dit model laat zien waar we goed in zijn, zowel technisch als qua design. Het geavanceerde dashboard maakt een nieuwe vorm van connectiviteit mogelijk. Bovendien is deze auto een prachtige aankondiging voor onze toekomstige fullsize-SUV.” 


Voor het eerst koppelt Audi bij de Q8 sport concept een 3.0 TFSI zescilinder mild hybride krachtbron aan een elektrisch aangedreven compressor. Met 350 kW/476 pk en maar liefst 700 Nm aan trekkracht accelereert het studiemodel in slechts 4,7 seconden naar de 100 km/u, en vervolgens door naar een topsnelheid van 275 km/u. Een actieradius van ruim 1.200 kilometer maakt de fullsize SUV conceptauto uitermate geschikt voor lange reizen. 

De Q8 zal samen met de Q7 in de Audi fabriek in Bratislava, SloveniŽ geproduceerd gaan worden.
Bron: Audi Nederland


Voor het eerst 'live' gespot. 

Klik op de foto voor een vergroting.

     
     

bron: Auto Express UK

Meer nieuws...