5 juni 2018

Volkswagen Bedrijfswagens produceert 500.000e Transporter T6 in Hannover 


De Volkswagen Bedrijfswagens-fabriek in Hannover heeft een bijzondere mijlpaal bereikt: drie jaar na de productiestart van de Transporter T6 rolde het 500.000e exemplaar van de band. De Transporter wordt al sinds 1956 in Hannover geproduceerd. In totaal werden hier al zo’n 8,8 miljoen Transporters gebouwd.

Het succes van de Volkswagen Transporter is vooral te danken aan klantgerichtheid. De huidige, zesde generatie van de Transporter is meer dan ooit ingericht op de wensen van professionals. Slimme oplossingen zorgen daarbij voor belangrijke pluspunten, zowel tijdens het werk als in de vrije tijd. De Transporter is geliefd door zijn ruimteaanbod, praktische bruikbaarheid en efficiency, maar ook door zijn hoge betrouwbaarheid, gunstige bedrijfskosten een goede restwaarde.

Winnaar
De Transporter-reeks van Volkswagen Bedrijfswagens kenmerkt zich door continue innovatie. Voor de huidige T6-generatie heeft dat al geresulteerd in een groot aantal onderscheidingen, waaronder ‘Family Car of the Year’, ‘Green Van of the Year’ en de ‘Auto Trophy’ voor de beste bestelwagen. Dit jaar ontving de T6-reeks een ‘Best Cars 2018’-onderscheiding en in april werd de T6 Multivan uitgeroepen tot ‘All-wheel car of the Year.’

Productie in Hannover en Poznań
Hannover is en blijft de thuisbasis van de Transporter. In 2017 werden hier 175.290 T6-modellen geproduceerd, in de varianten Multivan, California, Kombi, Caravelle en Transporter. Volkswagen Bedrijfswagens produceert enkele T6-varianten, de T6 Kombi, Caravelle, pick-up, in het Poolse Poznań. Vorig jaar kwamen daar 33.137 T6-modellen van de band. De totale T6-productie van 208.427 exemplaren in 2017 is het hoogste productieaantal in 44 jaar.

U vind hier meer informatie over de Volkswagen Transporter.

 

Meer nieuws...