Remmen

Goed werkende remmen zijn heel belangrijk voor een veilige deelname aan het verkeer. Om ervoor te zorgen dat de remmen van jouw ŠKODA goed werken is het belangrijk om deze op tijd te laten controleren en vervangen. Laat dit onderhoud uitvoeren bij Heron Auto want alleen dan ben je verzekerd van de beste service, gebruik van originele ŠKODA-onderdelen, 2 jaar garantie op originele onderdelen en bijbehorende werkzaamheden en remmen in topconditie.

Onderhoud nodig?

Maak gemakkelijk en snel een afspraak voor onderhoud aan de remmen van uw ŠKODA. Het team van Heron auto staat voor u klaar!
 

Afspraak maken

 

De remmen

Ontdek in de video hiernaast hoe de remmen van jouw ŠKODA precies werken. En waarom het zo belangrijk is om je remblokken en -schijven op tijd te laten vervangen.


Remblokken vervangen

Remblokken worden door het rempedaal te bedienen tegen de remschijf gedrukt en zorgen er zo voor dat uw ŠKODA snel tot stilstand komt. Ze zijn dus cruciaal voor de veiligheid. Versleten remblokken leiden tot een (sterk) verminderde remwerking en kunnen schade veroorzaken aan de remschijven. Dé factor bij de vervangingsfrequentie is de rijstijl van de bestuurder.


Remschijven vervangen

Remschijven zijn cruciale veiligheidsonderdelen van het remsysteem. Doorrijden met versleten schijven kan gevaarlijk zijn. Vervanging altijd in combinatie met remblokken, de timing hangt af van rijstijl en onderhoud.


Veilig de weg op

Om veilig deel te nemen aan het verkeer is het van groot belang dat je remmen goed werken. Eén heel belangrijk onderdeel van goed werkende remmen is de remvloeistof. In de video hiernaast wordt uitgelegd wat de remvloeistof precies doet en waarom deze vervangen dient te worden.

  


Remvloeistof verversen

De remvloeistof is de verbindende schakel tussen alle componenten van het remsysteem. Deze vloeistof heeft de neiging vocht op te nemen. Dat heeft een negatieve invloed op de remwerking én de levensduur van het remsysteem. Daarom dient de remvloeistof de eerste keer na drie jaar, en later om de twee jaar vervangen te worden.

Service remvloeistof

  • Het systeem wordt leeggehaald
  • Het systeem wordt gevuld met nieuwe vloeistof
  • Het systeem wordt ontlucht
  • Het systeem wordt getest en ingeregeld

 


 Download de ŠKODA Service Prijslijst  

Onderhoud & APK

Onderhoud door de erkende ŠKODA monteurs van Heron Auto.

Met onderhoud van Heron Auto gaat u elk jaar weer veilig en zorgeloos op weg. Al onze monteurs zijn door ŠKODA opgeleid tot Erkende monteurs, speciaal om uw ŠKODA in topconditie te houden. Voor onderhoud en APK kunt u bij ons terecht in Amsterdam, Purmerend, Enkhuizen, Koog aan de Zaan en Zwaag.