Bandenservice

De rijprestaties en veiligheid van je ŠKODA zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de banden. Elke ŠKODA(-rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto én de tijd van het jaar. Heron Auto staat klaar met het beste advies!


Bandenwissel inplannen?

Afspraak voor een bandenwissel? Of wil je aanvullende informatie over, of een reservering van opslagruimte voor je bandensets? Onze deur staat voor je open.    Maak een afspraak

Offerte bandenwissel.

   
Bij Heron Auto geven wij graag vooraf duidelijkheid over de kosten van onderhoud of service. Daarom kunt u gemakkelijk online de kosten voor de bandenwissel opvragen.    Offerte bandenwissel


Bandentips Top 5

1. Controleer regelmatig de bandenspanning
2. Meet de profieldiepte. Advies is om bij 2 mm de band te vervangen. Vanaf 1.6 mm wordt de band afgekeurd.
3. Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts één band is afgesleten.
4. Check geregeld de banden op beschadigingen.

5. Controleer regelmatig de reserveband. 
 

Banden zijn letterlijk de basis van het rijgedrag van je auto. Jouw ŠKODA-dealer heeft een uitgebreid bandenaanbod, met Continental als belangrijkste (huis)merk. Voor elke ŠKODA en voor elke gebruikerswens hebben wij - het hele jaar door - de passende band in huis óf snel besteld.
Zelf je autobanden opslaan? 

Banden met velgen bewaar je het beste hangend of gestapeld, losse banden staand. Sla ze op in een geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van chemische stoffen, oplosmiddelen en hittebronnen.

  

Verwissel je banden op tijd

Het op tijd verwisselen van banden is van groot belang voor je veiligheid. Half versleten banden hebben op hoge snelheden maar liefst 36% minder contactvlak dan nieuwe banden. Versleten banden hebben op hoge snelheden maar 6% contactvlak. Check dus regelmatig je banden op slijtage en laat tijdig je banden vervangen.

   

  Download de ŠKODA Service Prijslijst