De Volkswagen e-Crafter.

Elektrische aandrijving: emissievrij en 160 km actieradius - ideaal voor in de stad 

Vanaf de start van de ontwikkeling van de Volkswagen Crafter was een elektrisch aangedreven versie in de plannen opgenomen. Evenals de andere modellen in de Crafter-reeks is de Volkswagen e-Crafter buitengewoon ruim. Hij heeft een laadvolume van 11,3 m3. De maximaal bruikbare hoogte van de laadruimte bedraagt 1,96 meter, de maximale laadbreedte tussen de wielkasten meet 1,38 meter.

De Volkswagen e-Crafter heeft een eigen gezicht met onder meer metallic blauwe lak (Reef Blue), in carrosseriekleur gespoten bumpers en beschermstrips en de blauwe lijn in de grille. Ook de in C-vorm uitgevoerde LED-dagrijverlichting is een typisch kenmerk van elektrisch aangedreven Volkswagen-modellen. In het interieur springt de power-meter in het oog. Het met leer beklede stuur heeft blauwe stiksels en de titanium zwarte stoelen zijn afgewerkt met blauwe bekleding.

De laadruimte is nu al klaar voor de uitdagingen van morgen. Het studiemodel op is uitgevoerd met diverse slimme opbouwoplossingen. Ook heeft hij een servicestation waarin batterijen voor cargo e-bikes kunnen worden opgeslagen en geladen.


 Uw verkoopadviseur:
 Gerard de Boer     
 

Krachtig batterijpakket 

Het lithium-ion batterijpakket van de Volkswagen e-Crafter bestaat uit 312 cellen, heeft een capaciteit van 43 kWh en bevindt zich onder de laadvloer. Het laadruim heeft daarom ook dezelfde afmetingen als die van andere Crafters. Afhankelijk van de voertuigconfiguratie maakt het batterijpakket een actieradius van ruim 160 km mogelijk. Met de juiste lader zijn de accu’s in 45 minuten tot wel 80% op te laden. 

De Volkswagen e-Crafter heeft een elektromotor met een vermogen van 100 kW. Het koppel van 290 Nm is vrijwel direct beschikbaar en draagt bij aan krachtige prestaties, zelfs met maximale belading.

De Volkswagen e-Crafter is bovendien klaar voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van opslagcapaciteit. In de toekomst worden zo reikwijdtes tot 400 km mogelijk.

 
     


 

Bekijk alle Volkswagen Bedrijfswagens.


Bekijk de Acties.

Foto galerij