APK-keuring

 

Verplichte keuring.


De APK (Algemene Periodieke Keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto, de gewichtsklasse en het type brandstof.

 

Wat wordt er gecontroleerd bij de APK?
De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat uw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit:

  • Verkeersveiligheid.
    De remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu.
    Uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.
  • Registratie.
    Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatie- oftewel chassisnummer en de gebruikte brandstof. Sinds 1 januari 2014 moeten alle RDW-erkende bedrijven de kilometertellerstanden registreren. Het gaat om voertuigen tot en met 3.500 kilo GVW.

 

Wanneer moet u uw bedrijfswagen laten keuren?
Het tijdstip waarop u een APK moet laten uitvoeren, is afhankelijk van de leeftijd en brandstofsoort van uw bedrijfswagen.

Tip.
U kunt uw Volkswagen bedrijfswagen tot twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaar verlengd. Heeft u ook andere merken in uw wagenpark? Geen probleem. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Combineert u de APK met een periodiek onderhoud, dan is de APK zelfs gratis. Voor meer informatie, tarieven en het maken van een afspraak kunt u terecht bij Heron Auto.