De ID.

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch. 

De ID. markeert het begin van een nieuwe generatie Volkswagens. Een volledig elektrische auto met slimme features en een indrukwekkende actieradius. En natuurlijk onmiskenbaar Volkswagen: betrouwbaar, intelligent en van de hoogste kwaliteit. Eind 2019 gaat de ID. in productie, maar vanaf 8 mei kan jij 'm al reserveren. Je bent er dan van verzekerd dat je in 2020 een stukje toekomst voor de deur hebt staan.
Een productieplaats reserveren? Kom dan langs in onze showroom.

Of neem contact op met een van onze vestigingen!

 
Volkswagen ID. specialist
frans.du.maine@heronauto.nl

Tel. 0299-314146

   
  • ID.3 leverbaar met drie ranges, variŽrend van 330* tot 550 kilometer*
  • Speciaal voor vroegboekers: luxe ID.3 1ST met range van 420 kilometer*
  • Vanafprijs speciale editie ID.3 1ST onder € 40.000**
  • 6 jaar gratis onderhoud, 8 jaar garantie op de accu

Per vandaag (8 mei 2019) kunnen vroegboekers een productieplaats reserveren voor een speciale versie van de ID.3, het eerste model binnen de nieuwe elektrische ID. Family. Deze ID.3 1ST heeft een rijke standaarduitrusting en een range van 420 kilometer*. De limited edition heeft een vanafprijs onder de € 40.000**. Het basismodel van de ID.3-reeks heeft een range van 330 kilometer* en de topversie heeft een range van 550 kilometer*.


De ID.3 1ST
De Volkswagen ID.3 1ST is een special edition die in een gelimiteerde oplage beschikbaar is. Hij krijgt onder meer specifieke 1ST-designelementen, lichtmetalen velgen, hightech voice control, DAB+ en airconditioning. De ID.3 1ST heeft een range van 420 km* en een vanafprijs onder de € 40.000**. Deze elektrische Volkswagen blijft daarmee onder de voor zakelijke rijders belangrijke € 50.000 grens en komt in 2020 bij een ongewijzigd fiscaal beleid in aanmerking voor slechts 4 procent fiscale bijtelling.

CO2-neutraal produceren ťn rijden
Iedere ID.3 wordt CO2-neutraal geproduceerd. Zo wordt er gebruikgemaakt van energie uit hernieuwbare bronnen en onvermijdbare emissies worden gecompenseerd via gecertificeerde klimaatprojecten. Volkswagen biedt in Nederland verschillende (snel)laad-abonnementen aan op groene stroom om CO2-neutraal te kunnen rijden.

6 jaar gratis onderhoud
Met de ID.3 maakt Volkswagen elektrisch rijden bereikbaar voor een groot publiek. Niet alleen met een aantrekkelijke aanschafprijs en lage fiscale bijtelling, maar ook met een speciaal voor Nederland ontwikkeld, uniek aanbod. De ID.3 wordt namelijk geleverd met maar liefst 6 jaar gratis onderhoud*** en APK-keuring bij de officiŽle Volkswagen-dealers.


 


Van concept naar realiteit


Bij een volledig nieuwe techniek, past ook een eigen design. Daarom heeft de ID. NEO een design dat je nu nog niet kent van de huidige modellen, maar wat toch onmiskenbaar Volkswagen is.Een nieuw DNA


Zijn unieke design is gebaseerd op het nieuwe Design-DNA, dat speciaal is ontworpen voor de elektrische Volkswagens.
 

 

Compact, maar groots


Dankzij het OpenSpace concept heb je binnenin de ruimte van een Passat, terwijl de carrosserie van de auto zelfs korter dan de Golf is.Slim gebruik van moderne technieken


De extra ruimte van de ID. NEO komt doordat de elektromotor bevestigd is op de as, en de accu in de wagenvloer is verwerkt.
 

 

Extra veel bagageruimte


Hierdoor blijft er heel veel ruimte voor al je bagage over, zonder dat het ten koste gaat van het compacte formaat van de auto.


 

Altijd verbonden. 


Autonoom rijden.

De eerste ID. NEO legt een perfecte basis voor toekomstige modellen die autonoom kunnen rijden. Je activeert de autonome modus op de ID. NEO door op het Volkswagen-logo op het stuur te drukken. Vervolgens verdwijnt het stuur in het dashboard en heb jij je handen vrij.

Altijd persoonlijk.

Dankzij User ID. kan je jouw auto instellen zoals jij dat wilt. De stand van je stoel bijvoorbeeld, of instellingen van de radio en je persoonlijke contacten. Alles staat opgeslagen in jouw User ID., zodat je altijd een persoonlijke ervaring hebt op het moment dat jij instapt en wegrijdt.

Je smartphone als digitale sleutel.

Open de ID.NEO met het apparaat dat je altijd op zak hebt: je smartphone. Hiermee ontgrendel je niet alleen de deuren, maar start je zelfs de auto. Bovendien koppelt je telefoon altijd direct je User ID.-instellingen met jouw auto.

 


Gebouwd op het MEB platform.

De ID. NEO. is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu's geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu's zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.


225 kW met twee motoren.

De kracht van de auto wordt opgewekt door twee elektromotoren, die zijn bevestigd op de voor- en achteras. De voorste motor levert 75 kW en de motor op de achteras levert 150 kW. De motoren zijn gekoppeld aan een 111 kWh batterij. De ID. NEO. trekt van 0 tot 100 kilometer per uur op in 6,3 seconden en zijn topsnelheid is begrensd op 180 km/h.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beÔnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

** Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn nog niet definitief en, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

*** Buiten deze gratis onderhoudsbeurten vallen slijtagedelen zoals o.a. remschijven, remblokken, ruitenwissers, banden en schade die ontstaan is door invloeden van buitenaf.