De Volkswagen Passat 

Completer, geavanceerder, verfijnder en desondanks in elke uitvoering voordeliger. Dat is de nieuwe Passat. Om het rijden nog veiliger en comfortabeler te maken zijn er 12 veiligheidssystemen en assistenten beschikbaar. Bovendien is de Passat uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2015.

De Volkswagen Passat kent 4 modellen:

  • De Passat
  • De Passat Variant
  • De Passat GTE
  • De Passat Variant GTE
  Private lease?
Proefrit
Offerte


Meer weten over de Passat? Of ben je geÔnteresseerd in een van onze voorraad modellen of jonge occasions? Neem contact op met Heron Auto of bekijk onze voorraad gemakkelijk online.Bekijk occasions
  Voorraad nieuw


Volkswagen Passat

Het strakke, herkenbare Volkswagen-design valt direct op bij de nieuwe Passat. De hoge carrosserievouw aan de zijkant van de Passat en de langere wielbasis zorgen voor een elegante uitstraling.

 

Volkswagen Passat Variant

Zelf uw Passat samenstellen? Klik hier voor de carconfigurator.

Downloads:

- Brochure Passat en Passat Variant
- Brochure Passat GTE en Passat Variant GTE
- Prijslijst Passat en Passat Variant
- Prijslijst Passat GTE en Passat Variant GTE

 

Interieur

In het interieur van de nieuwe Passat draait alles om luxe, comfort en ruimte. Stuurverwarming, luxe bekleding en ergonomische stoelen, om maar eens wat te noemen. U kunt bovendien alle functies op het dashboard heel gemakkelijk bedienen, zonder uw aandacht voor het verkeer te verliezen.

 

Techniek en innovatie

Park Assist.

Voor- en achteruit inparkeren: met Park Assist gaat dat automatisch, dankzij vernieuwende Volkswagen-technologie. Tot nu toe was dit alleen voor achteruit inparkeren mogelijk. Optimaal parkeergemak dus, voor elke parkeerplaats.

File-assistent.

De File-assistent houdt de Passat bij filerijden tussen de lijnen en zorgt voor voldoende afstand tot voorliggers. Kop-staartbotsingen behoren met deze assistent tot het verleden. De File-assistent loodst u zelfs veilig over smalle rijbaangedeelten en versmalde rijbanen bij wegwerkzaamheden.

 

Motoren

De nieuwe Passat geeft u de keuze uit een breed scala aan efficiŽnte, milieubewuste TSI-benzine-, TDI-diesel en GTE plug-in hybridemotoren. Neem bijvoorbeeld de 2.0 TDI biturbo, compleet nieuw in zijn soort en de krachtigste viercilinder diesel ooit van Volkswagen. De motoren van de nieuwe Passat zijn door innovatieve technologie tot maar liefst 20% zuiniger.

2.0 TDI biturbo.

De nieuwe 2.0 TDI biturbo is met 176 kW/240 pk de krachtigste viercilinder diesel ooit van Volkswagen. In de nieuwe Passat verbruikt hij circa 5,0 l/100 km. De Passat met biturbomotor wordt standaard met de 4-wielaandrijving 4MOTION, een 2-voudige DSG-koppeling en 7 versnellingen geleverd.

DSG.

DSG staat voor Double Shift Gear en wordt ook wel ‘de groene versnellingsbak’ genoemd. De ingebouwde dubbele koppeling maakt het mogelijk om vrijwel ononderbroken, zeer comfortabel en efficiŽnt dus, van versnelling te wisselen. In feite is het een energie-efficiŽnt alternatief voor de automatische versnellingsbak en de handgeschakelde transmissie.

GTE.

De nieuwe Passat GTE heeft een 1.4 TSI benzine motor, een elektromotor, een zestraps DSG-transmissie en een lithium-ion batterij (9,9 kWh). Als de TSI en de elektromotor samenwerken is er een vermogen van wel 160 kW (218 pk). Goed voor een topsnelheid van meer dan 220 kilometer per uur en een sprint van 0-100 kilometer per uur in circa 8 seconden.