Algemene Periodieke Keuring

Moet uw Volkswagen binnenkort APK gekeurd worden?

U kunt uw Volkswagen al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten keuren bij uw Volkswagen dealer voor slechts € 25 all-in. De nieuwe APK datum zal gehanteerd blijven en 1 of 2 jaar worden verlengd afhankelijk van het bouwjaar en de brandstof van de auto. Als u de APK tegelijk laat uitvoeren met een onderhoudsbeurt dan is de APK gratis, u betaalt dan alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85.Plan uw APK online in.
Maak een werkplaatsafspraak bij een van onze vestigingen.

Plan uw afspraak


APK bij Heron Auto 

  • €25,- all-in 
  • 2 jaar garantie op onderdelen 
  • Originele Volkswagen onderdelen 
  • Monteurs gecertificeerd voor Volkswagen 
  • 150 servicepunten in Nederland 
  • Altijd vervangend vervoer beschikbaar 
  • Gratis APK i.c.m. onderhoud
 


APK actietarief €25,-


Voor de APK bij de Volkswagen dealer is er een speciaal actietarief van € 25,-. Dit is een all-in prijs inclusief btw, afmeldkosten en viergas-test, EOBD-scan of roetmeting. Dit is het vaste bedrag dat u bij de Volkswagen dealer betaalt voor de keuring. Geen verrassingen achteraf.

Gratis APK in combinatie met onderhoud

Wanneer u de APK in combinatie met onderhoud** laat uitvoeren dan is de APK gratis. U betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85. Mocht na de keuring een reparatie nodig zijn, dan is uw Volkswagen in de meest ervaren handen. Vooraf ontvangt u een heldere offerte en krijgt u twee jaar garantie op zowel de onderdelen als de reparatie. 


  Download de Volkswagen Service Prijslijst  

APK wettelijk verplicht
De APK (Algemene Periodieke Keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto en type brandstof. U kunt uw Volkswagen tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie verlengd. 


Wat wordt er gecontroleerd bij een APK?

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat uw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit:

Verkeersveiligheid.
Banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

Milieu.
De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.

Registratie.
Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatie- oftewel chassisnummer en de gebruikte brandstof.


Wanneer een APK?

Wanneer en hoe vaak uw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto en type brandstof. U kunt uw Volkswagen tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie verlengd.Prijs is inclusief btw, afmeldkosten en viergas-test, EOBD-scan of roetmeting en gelden voor auto's met zowel benzine- als diesel-motoren. Bij de gratis APK bij onderhoud betaalt u alleen de wettelijke € 3,85 afmeldkosten. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties.
** Onderhoud dat in aanmerking komt voor deze actie: Vast onderhoud elke 15.000 km of 12 maanden of Longlife service bi maximaal 30.000 km / 2 jaar.