Volkswagen banden

Goede banden zijn essentieel voor uw veiligheid.

Uitgedroogde banden kunnen leiden tot een klapband en banden met een verminderd profiel hebben minder grip wat bijvoorbeeld kan leiden tot aquaplaning. Daarnaast verbruikt u meer brandstof als u bandenspanning te laag is. Zorg daarom dat uw banden in orde zijn. Heron Auto is gespecialiseerd in het repareren en eventueel vervangen van banden en helpt u graag weer veilig op weg.

Vraag hier direct de prijs aan voor uw nieuwe banden of maak een afspraak voor de wissel
De bandenmaat vindt u aan de zijkant van uw banden.
Plan uw afspraak


Bandenwissel prijzen
Het verschil tussen winter en zomerbanden

In de winter verwisselen veel mensen de banden van hun auto voor speciale winterbanden. Met deze winterbanden kunt u op gladde wegen beter remmen. Goed voor de veiligheid op de weg dus. In landen als Duitsland en Oostenrijk zijn winterbanden in de winter zelfs verplicht. Maar hoe werken die winterbanden eigenlijk? En kun je ook in de zomer met winterbanden de weg op?

Als het kouder wordt dan wordt rubber harder. De gewone autoband heeft bij een koude wintertemperatuur daardoor minder goed grip op de weg. Het rubber van winterbanden is zachter. Bij lage temperaturen remt een auto daarom beter op winterbanden.

Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden. Ook dat geeft meer grip op gladde wegen. Een winterband is dus niet alleen met sneeuw en ijs veiliger dan gewone zomerbanden. Ook als het koud is remt de winterband beter.

Winterbanden zijn in de winter dus een stuk veiliger op de weg. Kunt u dan niet het hele jaar op winterbanden rijden? Het antwoord is nee. In de zomer heeft u met winterbanden juist een langere remweg dan met gewone zomerbanden. Het rubber van de winterband wordt in de warme zomer te zacht om goed te kunnen remmen. Bovendien is het profiel van de winterbanden ontworpen voor natte of besneeuwde wegen. Op droge, warme wegen remmen zomerbanden het beste.


Tips voor veiliger en zuiniger rijden.

De juiste bandenspanning.
Door een ideale bandenspanning kunt u jaarlijks zo'n €100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWB) 
Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw Volkswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet uw reservewiel niet.
Controleer zelf om de vier weken uw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heeft u een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht u hoge snelheden? Controleer de spanning van uw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.
Ons advies: minimaal 2 mm.
Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet u dus uw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor uw veiligheid en die van uw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 2 mm en minder te vervangen.


Vraag direct een offerte aan, of kom langs in een van onze vestigingen voor een persoonlijk advies. 
Kom voor de scherpste prijzen voor uw banden naar Heron Auto. Ook dit jaar heeft Heron Auto weer groots ingekocht. Hierdoor kunnen wij een ruime selectie aan banden tegen de scherpste prijzen aanbieden!