Vier uw zomer met Volkswagen.

Wilt u deze zomer optimaal van uw Volkswagen genieten? Voor slechts € 19,95* checkt de dealer aan de hand van 12 punten of uw Volkswagen zomerklaar is. Als het nodig is, worden vloeistoffen gratis bijgevuld. Na de check ontvangt u een technisch rapport, met daarin alle bevindingen en krijgt u een gratis T1 spaarpot.* Als er onderhoud nodig is, maakt u in overleg met een van onze Service Adviseurs zo snel mogelijk een onderhoudsafspraak. Zo gaat u zorgeloos en ontspannen de weg op. Niet met reislast, maar met reislust.

Maak nu een afspraak voor de Vakantiecheck.

Doe de Vakantiecheck (€ 19,95)* en ontvang een gratis Volkswagen T1 spaarpot! Maak direct een afspraak!

Werkplaatsafspraak 


1. Airco

Bij hoge buitentemperaturen zorgt de airconditioning voor een aangenaam klimaat in uw Volkswagen. Ook uw concentratie op de weg verbetert in een frisse, goed gekoelde auto. Daarom worden de koelende werking en filters van de airco uitvoerig gecontroleerd. Blijkt er iets niet helemaal in orde? Voor slechts € 99 krijgt uw airco een onderhoudsbeurt bij de Volkswagen dealer. Zo kan uw airconditioning er ook op de warmste dagen weer vele kilometers tegenaan.
 

2. Accu

Om ervoor te zorgen dat de accu van uw Volkswagen ook goed tegen de heetste zomerdagen is opgewassen, wordt deze uitgebreid nagekeken tijdens de Vakantiecheck. De Volkswagen dealer controleert de spanning en zuurgraad van de accu met speciale apparatuur. Ook wordt er gelet op eventuele roest. Uiteraard wordt de accu geheel voor u opgeladen.

 

3. Banden

De Volkswagen dealer onderzoekt de banden van uw auto op verschillende essentiŽle punten. Zo wordt er gekeken naar eventuele slijtage, de profieldikte en de bandenspanning. Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of gevaarlijke slippartijen aanzienlijk. Bovendien voorkomen ze onnodig brandstofverbruik. 


4. Deuren

In de zomer regent het soms behoorlijk. Daarom is het belangrijk dat de deuren van uw Volkswagen perfect sluiten. Er wordt daarom gekeken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd. Ook de werking van de sloten wordt uitvoerig getest tijdens de Vakantiecheck. 

 

5. Koelsysteem

Om te voorkomen dat de motor van uw Volkswagen oververhit raakt, is het belangrijk dat het koelsysteem naar behoren werkt. De Volkswagen dealer controleert of de slangen van het koelsysteem lekkage hebben. Daarnaast wordt de koelvloeistof gepeild en zo nodig gratis bijgevuld. 

 

6. Motorolie

De servicemonteur checkt of de olie van uw Volkswagenmotor aan vervanging toe is. Door uw olie tijdig te laten vervangen, haalt u de optimale rijprestaties uit uw motor. Bovendien verbruikt uw Volkswagen zo niet meer brandstof dan nodig. 


7. Remmen

Voor een volledige remwerking is goed onderhoud van uw remschijven, remblokken en remvloeistof noodzakelijk. De Volkswagen dealer controleert de remschijven en -blokken van uw Volkswagen op eventuele slijtage. Als het nodig is om de remvloeistof in zijn geheel te vervangen, probeert de dealer dit nog voor uw vakantie te doen. Plan de Vakantiecheck daarom minimaal twee weken voordat u met vakantie gaat. 

 

8. Ruitenwissers

Bij flinke regenval en hagelbuien moeten uw ruitenwissers en wisserbladen hard werken. Daarom worden ze grondig nagekeken. Insecten, stof en andere ruitbevuiling kunnen uw zicht behoorlijk belemmeren. De servicemonteur kijkt daarom ook de ruitensproeiervloeistof en sproeikopafstelling grondig na.

 

9. Uitlaatsystemen

De uitlaat wordt tijdens de Vakantiecheck gecontroleerd op onder meer roestplekken, slijtage en eventuele lekken. Die kunnen dan tijdig worden verholpen. Zo zorgt de servicemonteur ervoor dat uw Volkswagen optimaal presteert. Bovendien is het milieu gebaat bij een goed werkend uitlaatsysteem. 


10. Verlichting

In de zomer is het langer licht buiten, maar ook dan is een goed werkende verlichting noodzakelijk. Zo kan het overdag bewolkt zijn of kunnen er mistbanken ontstaan. Daarom worden de autolichten van uw Volkswagen grondig nagekeken. 

   

11. Verwarming

In de zomer kan het met name ’s nachts behoorlijk afkoelen. Als de buitentemperatuur fors daalt, is een goed werkende verwarming wel zo prettig. Daarom wordt ook de verwarming meegenomen in de Vakantiecheck. 

 

12. Voorruit

De servicemonteur controleert uw voorruit op onregelmatigheden. Zelfs het kleinste krasje of barstje komt zo aan het licht. Om scheuren in uw voorruit te voorkomen, wordt dit met een speciale hars hersteld. Als u minimaal WA-verzekerd bent, kost dit u niets. 

 


 


Veelgestelde vragen over de Vakantiecheck

Hoe lang duurt een Vakantiecheck bij Heron Auto?

De Vakantiecheck duurt ongeveer 30 minuten. U kunt gerust wachten tot de check klaar is. Als u uw auto liever later ophaalt, kunt u dit uiteraard met een van onze Serviceadviseurs afspreken.

Wat gebeurt er als er werkzaamheden nodig zijn?

Als tijdens de check blijkt dat uw Volkswagen onderhoud of een reparatie nodig heeft, bespreekt de Volkswagen serviceadviseur dit eerst met u. Dan kunt u zelf beslissen of u dit nog voor uw vakantie wilt inplannen, of nog even wilt doorrijden om een latere afspraak te maken.

Welke vloeistoffen worden bijgevuld?

Ruitensproeiervloeistof, motorolie en koelvloeistof.

Wat is het voordeel van een aircocheck?

Door de airconditioning van uw Volkswagen tijdig te laten checken, voorkomt u tijdrovende en kostbare schade aan uw airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog naar behoren werkt.

Wat houdt een geurbehandeling in?

De geurbehandeling verwijdert schimmels en bacteriŽn uit de leidingen van uw aircosysteem, waardoor de hygiŽne verbetert. Daarnaast verdwijnen de muffe geurtjes uit uw auto.
Acties zijn geldig tot en met 31 augustus 2017. Er gelden andere airco onderhoudstarieven voor Volkswagenmodellen jonger dan juli 2016: hiervoor wordt een ander (duurder) koudemiddel gebruikt.